Nastavljeno popločavanje zelenih površina u Brusu

Dok druge opštine uvode kazne za uništavanje parkova i zelenih površina u Brusu se uveliko popločavanjem smanjuju i nestaju baš zelene površine. Park limenka260316 01
Rekonstukcija i popločavanje trotoara u Brusu koja je za cilj imala ulepšavanje varoši pretvorila se i u akciju smanjivanja i popločavanja zelenih površina. 

Već smo pisali da je popločan deo gradskog parka, zelena površina kod zgrade suda i nadali smo se da će sačuvati ostale zelene površine. 

Park limenka260316 02 Park limenka260316 03
Nažalost, akcija popločavanja zelenih površina je nastavljena i uskoro će biti popločan deo površine kog Komercijalne banke i Dunava, a potpuno će biti popločana zelena površina ispred zgrada kod gradskog stadiona.
Park limenka260316 04
Dok lokalna vlast priča da će popločavanje doprineti razvoju gradskog turizma, koji je veoma razvijen u svetu i donosi ogromna sredstva, ali ako smanjuju parkove i popločavaju zelene površina, šta ćemo turistima prikazati kao turističku atrakciju? Pločice, balkone…? 

Park limenka260316 07
Skoro se niko od građana ne buni javno što se zelene površine smanjuju i nestaju, a za one malobrojne koji traže odgovor “Zašto?” neki kažu “da su nebitni, da ih je malo i da su najverovatnije besposleni…”

Malo u šali, a malo u zbilji jedan varošanin reče “Brus, nekada varoš drvoreda i zelenila uskoro će postati varoš pločica, žardinjera, parkinga i stubića”.  

N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja