Lovačko udruženje “KOPAONIK” privodi kraju radove na izgradnji reprocentra za divlje svinje

Loviste akcija170316
Lovci LU “Kopaonik” iz Brusa iskoristili su povoljne vremenske uslove pre poplavnih kiša da odrade još nekoliko radnih akcija na završetku radova na uzgajalištu za divlje svinje.

Više o ovoj akciji i radovima na izgradnji reprocentra za divlje svinje rekao nam je upravnik lovišta Đorđe Đenadić: DjDj mart2016
“Akciji se odazvalo 46 lovaca iz sekcija “Lepenac”(11), ” Batote”(4), “Dupci”(5), “Zlatari”(8), “Brus 1″(2), “Brus 2″(2), “Brzeće”(4), “Milentija”(7), “Kriva reka”(1) i “Velika Grabovnica”(2), koji su sa stručnom i lovočuvarskom službom razvlačili i zatezali žičano pletivo, zateznu srednju, vršnu i bodljikavu žicu, učvršćivali stubove. Popravljeni su putevi oko uzgajališta, radi lakšeg prilaza i kontrole uzgajališta, napravljen je ulaz gde će biti postavljena kapija, kao i kućica za smeštaj hrane za divljač i osmatračnica. Prokopan je put kroz centar uzgajališta radi lakšeg iznošenja hrane, posmatranje divljači i drugih aktivnosti u lovištu.
Predstoji nam još izvođenje radova na postavljanju kapije na ulazu, pravljenje prepreka-prelaza preko potoka gde će biti kaljužište za divljač, kao postavljanje pregrade za odvajanje veprova u vreme prašenja krmača i nekoliko hranilica za divljač. Očekujemo da do kraja sledeće nedelje radovi budu kompletirani i uzgajalište bude spremno da primi prve stanovnike koji će se u njemu uzgajati i reprodukovati, a kasnije i obogatiti naše lovište.”

Do nekih sledećih akcija i izveštaja iz lovišta srdačan lovački pozdrav DOBAR POGLED!

Fotografije pogledajte OVDE (klik)

BrusONLINE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja