Mala Vrbnica: Kako ukloniti divlju deponiju?

MVrbnica deponija
Najveći ekološki problem sa kojim se suočava svako naseljeno mesto je neuređeno smetlište i divlje deponije na kojima se može naći i životinjski, hemijski pa i farmaceutski otpad koji je opasan za zdravlje ljudi, naročito onih koji žive u blizini, a naročito je ugroženo zemljište, kao i površinske i podzemne vode.

  M Vrbnica deponija001 M Vrbnica deponija003

Jedna divlja deponija se nalazi u selu Mala Vrbnica i meštani godinama imaju problem sa smećem, tačnije više od 20 godina, koje pojedinci bacaju gde stignu.
Nije retkost da se na deponiju bacaju i uginule životinje pa domaćinstva koja su u blizini ove deponije u letnjim mesecima zbog smrada ne mogu otvoriti prozore.

M Vrbnica deponija004 M Vrbnica deponija006
Smeće se dovozi i iz drugih sela a bacaju i meštani. Upozoravali smo pojedince više puta da ne bacaju smeće ali ništa od toga.  Kad ih opomenemo oni to ne shvataju ozbiljno jer ako prosipaju džisu i kominu kažu nam “Šta vam smeta to je narod jeo za vreme rata”.
M Vrbnica deponija007 M Vrbnica deponija008
Stvarno je sramota da niko ništa ne preduzima a pričamo o sređenom Brusu. Zašto neko ne dođe u selo da vidi kako narod živi??? Ali to nije jedini naš problem, mi nemamo ni vodu! Svi se nadamo da će krenuti nešto nabolje ali iskreno ja se lično puno ne nadam” – rekao nam je jedan meštanin sela Mala Vrbnica u opštini Brus. 

Moramo biti iskreni i reći da su ovakve stvari strašne i da nisu samo službe krive već pojedinci koji bacaju smeće gde stignu. Ako nema kanti, ne znači da treba bacati smeće bilo gde i zato apelujemo na sve da se očiste divlje deponije i povode računa o životnoj sredini i PRIRODI. 

BrusONLINE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja