Da li će Brus postati vazdušna ili betonska (popločana) banja?

Parking parkCZK
Rekonstruišu se i popločavaju trotoari u Brusu što je dobro ali su na par mesta zelene površine u varoši ustupile svoj deo parking prostoru. Tako je deo prostora gradskog parka do Centra za kulturu ustupio mesto novim parking mestima.

BPetrovic drvoNE 1 BPetrovic drvoNE 2
Ulica Bratislave Petrović koju je nekada krasio drvored lipa ostao je bez stabala. Možda će biti postavljene žardinjere i zelenilo ali sigurno je jeftinije i racionalnije posaditi novi drvored kako bi na neki način vratio dušu ovoj ulici i građane zaštitio od buke i prašine. 
Park posta230216 Parking SUD
Deo parka kod zgrade Pošte takođe je ustupio deo prostora za parking mesta, kao i deo zelenila kod zgrade Suda koje je umesto rekultivacije popločano i pretvoreno u parking.
Park SB
Deo gradskog parka preko puta Centra za kulturu odavno se ne popločava i kao da se čeka trenutak da se i tu “ukrade” mali deo zelene površine za parking.
Park Dunav280216 02 Park Dunav280216 01
U toku su radovi na popločavanju trotoara u ul. Kralja Petra I, kod gradske apoteke i Komercijalne banke, gde su zelene površine koje veoma lako mogu “ustupiti” svoj deo za parking prostor.
Lepo je da je grad popločan ali umesto bezbroj žardinjera, koje će najverovatnije biti postavljene na trotoarima, sigurno bi bilo delotvornije, racionalnije i lepše da je posađen namenski drvored, a između stabala postavljene klupe. 

Možda se nekome sviđaju beton i pločice ali ljudima je potrebno zelenilo i drvored, naročito u varoši kao što je Brus koja teži da postane vazdušna banja. Ili će postati betonska (popločana) banja?

N. Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja