Bruskim vatrogascima konačno predato vozilo iz donacije vatrogasaca Južnog Velsa

VatrogasciBrus 180716 2

Bruskim vatrogascima konačno je predato vozilo iz donacije vatrogasaca Južnog Velsa iako je svečana primopredaja donacije Vatrogasno-spasilačke službe Južnog Velsa u vidu pet vatrogasnih vozila održana je još pre dve godine, tačnije 11. jul 2014. godine, u Regionalnom trening centru za specijalističku obuku vatrogasaca – spasilaca u Rumi.

Ova donacija stiže u okviru saradnje Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Srbije i Vatrogasno-spasilačke službe Južnog Velsa, koja datira još od 2008. godine.

 

Pet kamiona renomiranih proizvođača Mercedes i Scania otišli su pored Brusa u Zemun, Lajkovac, Guču i Petrovac na Mlavi. Bruska lokalna samouprava se obavezala 2014. godine da će uraditi neophodne tehničke korekcije, kao što je premeštanje volana sa desne na levu stranu, a pored toga moralo je uskladiti vozila sa važećim propisima i Zakonom o bezbednosti saobraćaja. Na žalost tu je nastao problem koji je odlagao tehnički prijem i registraciju vozila, pa je tako ovo vozilo vatrogasno-spasilačkom odeljenju u Brusu predato na korišćenje tek juče 18. jula 2016. godine.

VatrogasciBrus180716 VatrogasciBrus 180716 1

Kako god da je bilo, vatrogasci Vso Brus se zahvaljuju kolegama iz Južnog Velsa na ovoj donaciji i nadaju se da će ovo vozilo svakako unaprediti bezbednosti i sigurnost građana na teritoriji cele opštine Brus pa i šire. Jedan od najvećih problema VSO Brus su pored manjka ljudstva, upravo zastareli vatrogasni kamioni, te im je ova donacija više nego dragocena.

Vso Brus

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja