Bruskim vatrogascima konačno predato vozilo iz donacije vatrogasaca Južnog Velsa

VatrogasciBrus 180716 2

Bruskim vatrogascima konačno je predato vozilo iz donacije vatrogasaca Južnog Velsa iako je svečana primopredaja donacije Vatrogasno-spasilačke službe Južnog Velsa u vidu pet vatrogasnih vozila održana je još pre dve godine, tačnije 11. jul 2014. godine, u Regionalnom trening centru za specijalističku obuku vatrogasaca – spasilaca u Rumi.

Ova donacija stiže u okviru saradnje Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Srbije i Vatrogasno-spasilačke službe Južnog Velsa, koja datira još od 2008. godine.

 

Pet kamiona renomiranih proizvođača Mercedes i Scania otišli su pored Brusa u Zemun, Lajkovac, Guču i Petrovac na Mlavi. Bruska lokalna samouprava se obavezala 2014. godine da će uraditi neophodne tehničke korekcije, kao što je premeštanje volana sa desne na levu stranu, a pored toga moralo je uskladiti vozila sa važećim propisima i Zakonom o bezbednosti saobraćaja. Na žalost tu je nastao problem koji je odlagao tehnički prijem i registraciju vozila, pa je tako ovo vozilo vatrogasno-spasilačkom odeljenju u Brusu predato na korišćenje tek juče 18. jula 2016. godine.

VatrogasciBrus180716 VatrogasciBrus 180716 1

Kako god da je bilo, vatrogasci Vso Brus se zahvaljuju kolegama iz Južnog Velsa na ovoj donaciji i nadaju se da će ovo vozilo svakako unaprediti bezbednosti i sigurnost građana na teritoriji cele opštine Brus pa i šire. Jedan od najvećih problema VSO Brus su pored manjka ljudstva, upravo zastareli vatrogasni kamioni, te im je ova donacija više nego dragocena.

Vso Brus

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja