Turistička organizacija opštine Brus spremno dočekuje letnju sezonu 2016.

ZlatkoM020616

 Turistička organizacija opštine Brus u prethodnom periodu ostvarila je odlične rezultate i u toku su uveliko pripreme na organizaciji događaja i manifestacija u letnjem periodu 2016. u cilju privlačenja što većeg broja turista.

Upoređujući prihode boravišnih taksi, kao jedan od pokazatelja turističkog uspeha, 2015. godina je bila rekordna do sada, sa prihodom od 5 miliona dinara, dok će u 2016. godini prihod biti i veći jer je za prvih 5 meseci na ime boravišnih taksi uplaćeno preko 3 miliona dinara.

Povodom nastupajuće letnje sezone 2016. razgovarali smo sa Zlatkom Milenkovićem, direktorom TOOB:

“U 2016. godini više će biti akcenta na seoskom turizmu i još čvršćem povezivanje sa ostalim turističkim organizacijama, prvo u okruženju TO Raška, TO Aleksandrovac, TO Kuršumlija, TO Blace, TO Kruševac ali i sa ostalim turističkim organizacijama kako bi upotpunili turističku ponudu.
Saradnja sa hotelijerima i vlasnicima kuća za odmor u Brzeću bila je dobra što se vidi i po interesovanju gostiju za Brzeće u prvih pet meseci ove godine. Veliku podršku smo imali i od Ministarstva trgovine i turizma, naročito zahvaljujući vaučerima za odmor u Srbiji i akciji Moja Srbija.

Imali smo kontakte sa Ministarstvom trgovine i turizma oko završetka radova na gradskom bazenu, a prvu fazu radova finansijski je pomoglo baš Ministatstvo trgovine i turizma. Zatim smo kontaktirali opštinu Vračar a uskoro bi trebalo da počnu pregovori oko odmarališta opštine Zvezdara u Brusu, kako bi napokon počeli sa uređenjem prostora.

Prethodna letnja sezona bila je ubedljivo najbolja do sada i očekujem da ova bude još bolja, a u tom cilju ćemo organizovati niz događaja i manifestacija:
– od 15. juna do 15. jula organizovaćemo tradicionalnu akciju “Naš grad – lep grad”
– 18. juna u Kruševac dolazi Karavan “Moja Srbija” gde ćemo još jednom predstaviti turističke lokacije, kapacitete i potencijale opštine Brus 
– krajem juna u planu je održavanje brdske auto trke Đerekare – Mramor
– 03. jula biće održan Sabor frulaša u Igrošu 
– u avgustu mesecu nas očekuje Koznik i 19. avgusta Dan opštine Brus, odnosno Dani Preobraženja.
Zatim tu su tradicionalni Dani borovnice na Kopaoniku u julu mesecu kao i Dani vrganja početkom septembra čiji će datumi održavanja biti poznati posle sastanka turističkih organizacija opštine Raška i Brus sa hotelijerima i turističkim radnicima na Kopaoniku.
Sastanak će biti održan na  3. juna u vili Raška na Kopaoniku sa ciljem da se postigne dogovor oko datuma i organizacije letnjih dešavanja i manifestacija na Kopaoniku ali i okolini, u opštini Raška i Brus.” – rekao nam je Zlatko Milenković, direktor Turističke organizacije opštine Brus.

N.Miljković

 

 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja