Da li Opština Brus može osnovati Fond za učenike i studente?

Učenici, studenti i mladi iz opštine Brus svake godine postižu vrhunske rezultate na takmičenjima predstavljajući svoj grad i opštinu. Sagledavajući njihove rezultate Opština Brus bi trebalo da osnuje “Fond za stipendije, nagrade i pomoć najboljim i socijalno ugroženim studentima i učenicima opštine Brus”, koji studiraju i uče u akreditovanim  obrazovnim ustanovama Republike Srbije.

Svake godine većina naših dobrih i odličnih učenika  i studenata (naročito njihovi roditelji) muku muče kako  bi se školovali.

Fond bi imao nagrade za studente i đake generacije, za studente i đake sa visokim prosekom ocena, za studente i đake koji imaju uspeha na takmičenjima,  za socijalno najugorženije studente i đake, koji redovno ispunjava svoje školske obaveze…

Za početak bila bi to sredstva koja nisu velika u odnosu na izvanredne rezultate koje ova deca već postižu već bi ta novčana sredstva bila značajna kao podsticaj za njihove dalje uspehe i još bolje rezultate tokom školovanja i života.

Stipendije bi se dodelјivale i isplaćivale za deset nastavnih meseci, odnosno jednu školsku godinu a nagrade za ostvareni uspeh na takmičenjima jednokratno.
Jednokratna nagrada za učenike i studente dodeljivala bi se na Dan studenata (4. april) ili Dan opštine Brus (19. avgust).

Fond bi pomagao i studentima pri upisu na fakultete za plaćanje upisnine (školarine).

Ovo je u širem interesu lokalne zajednice, pa bi kasnije mogao da se animira i biznis sektor opštine Brus. Da se inicira i njihovo uključivanje u finansiranje Fonda u nadi da će kasnije biti sve više privrednika koji bi učestvovali u finansiranju Fonda.

Jedan od uslova za dobijanje stipendije bio bi isključivo postignuti rezultati u redovnom učenju i studiranju.

Svi studenti koji budu stipendirani i nagrađeni, kasnije kada se zaposle mogu pomoći ovaj Fond i finansiranje  budućih generacija učenika i studenata opštine Brus.

Učenici, studenti, roditelji i svi dobri ljudi treba da iniciraju da Opštinsko veće opštine Brus i odbornici SO Brus shvate da je neophodno da izglasaju formiranje Fonda za stipendije, nagrade i pomoć najboljim i socijalno ugroženim učenicima i studentima.

Ako lokalna  samouprava i odbornici misle da u opštinskom BUDŽETU nema para za budući Fond za nagrade i pomoć najboljim i socijalno ugroženim učenicima i studentima  neka pogledaju rashodnu stranu BUDŽETA i koliko iznose računi:  za ugostiteljske usluge, službene telefonske razgovore, specijalne usluge, dnevnice za službena putovanja, fudbalske klubove (priča se…). Priča se i da se službenim vozilima završavaju privatni poslovi (najbolji auto – službeni auto).

Pokrenuli smo 2015 i ONLINE prikupljanje potpisa.

Prikupljeni potpisi i zahtev biće predati predsedniku SO Brus i svim Opštinskim odborima političkih partija i udruženja koja imaju odbornike u SO Brus kako bi u što skorijem vremenu bio formiran “Fond za stipendije, nagrade i pomoć najboljim i socijalno ugroženim studentima i učenicima opštine Brus”.

Pozvamo učenike, studente, njihove roditelje, sve dobre ljude kao i lokalne političare da podrže ovu akciju i pomognu da se Fond osnuje i zaživi.

SVOJIM POTPISOM
PODRŽITE
ONLINE PETICIJU
OVDE(klik)

N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja