Anđela Timotijević i 2016. blistala na takmičenju iz ruskog jezika

Ruski2016 01

I ove 2016. godine učenici OŠ “Branko Radičević” iz Razbojne, učestvovali su na međunarodnom takmičenju iz ruskog jezika, koje je održano u Novom Sadu. Anđela Timotijević, učenica osmog razreda OŠ “Branko Radičević”, sa svojim mentorom, profesorom Zlatanom Petrović, osvojila je visoko 4. mesto sa 91 osvojenim poenom, od mogućih 100.

“Takmičenje se sastoji iz 3 kruga, u 1. i 2. krugu rade se isključivo zadaci iz gramatike ruskog jezika, takmičari koji osvoje dovoljan broj poena, plasiraju se u 3. krug, gde se radi razumevanje tekstova čitanjem i slušanjem, a samo najbolji se posle toga pozivaju na konverzaciju. Ove godine takmičilo se oko 700 đaka, od toga je u 2. krug u Novi Sad pozvano 62-je, jer je pravilo da se poziva samo jedan učenik iz škole, sa najvećim brojem poena.  Anđela je osvojila odlično 4. mesto i činjenica da su samo 3 takmičara ispred nas, od toga jedna iz Crne Gore, čini nas zadovoljnim i ponosnim.   Ponosna je i profesorka, ali i direktor škole, koji daje podršku učenju ruskog jezika, i, naravno, roditelji.” – rekla je Zlatana Petrović, profesor ruskog jezika u OŠ “Branko Radičević” u Razbojni.

Zatvaranju ovog takmičenja prisustvovali su ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin i generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, ispred pokrovitelja manifestacije, koji su uručivali nagrade pobednicima, kao i druge poznate ličnosti. Osim takmičenja iz ruskog jezika, održana su i takmičenja iz fizike, hemije i matematike.

N. Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja