Raščanin Stojan Bogojević na hodočašću do Hilandara danas prošao kroz Brus

StojanRaska240516 01

Brus,24.05.2016. Raščanin Stojan Bogojević krenuo je juče iz Raške na hodočašće do Svete gore i manastira Hilandar. Na svom putu prošao je Koznicu gde je prenoćio, a danas je prošao kroz Brus na putu prema Blacu gde planira da prenoći.

Stojan Bogojević je inače fitness instruktor i ovo mu nije prvo hodočašće jer je prošle godine, sa svojim drugom Milanom Pavlovićem, pešice prešao put od Raške do manastira Ostrog, dug 315 kilometara, za šest dana.

Kako nam je Stojan rekao, na Hilandar planira da stigne 04. juna 2016, a naredna stanica mu je Blace gde namerava da prenoći jer mu je je dnevni plan da prepešači oko 50 kilometara.
U sredu ujutru, 25. maja, iz Blaca kreće prema Prokuplju gde takođe planira da prenoći a zatim će putem Žitorađe prema Leskovcu i dalje prema Hilandaru.
Nada se da će mu dozvoliti da pešači auto–putem, zbog bezbednosti, ali ako ne dobije dozvolu koristiće alternativni magistralni put.

Iako je “nenajavljen” i iznenada došao do Brusa ipak je dočekan i ispraćen na dalji put prema Hilandaru po starim srpskim običajima i uz neskriveno divljenje meštana.

Inače Stojan ima i logističku podršku kako bi lakše prepešačio put do Hilandara, dužine oko 750 kilometara, na koji je krenuo sa povredom tetive.

StojanRaska240516 02
Stojanu Bogojeviću smo poželeli SREĆAN PUT i da se u povratku ponovo vidimo u Brusu i nastavimo započeto prijateljstvo.

Fotografije pogledajte  OVDE
N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja