I u Brusu se potpisuje peticija za mame sa troje dece

OSmaskenbal 041016 1

I u Brusu se prikupljaju potpisi povodom inicijative koju je pkrenulo udruženje „Majke sa troje dece“ za finansijsku podršku porodicama sa troje dece i u toku je potpisivanje peticija širom Srbije. 

Udruženje traži nadoknadu za sve majke sa troje dece bez obzira da li su u radnom odnosu ili ne i da li već dobijaju neku pomoć od države jer je majkama s više dece sve teže i da dođu do posla i nakon svake trudnoće, ženama preti gubitak posla, a poslodavci retko žele da zaposle majke sa više dece.  Mesečna finansijska pomoć bi se dobijala samo određen vremenski period, pa žene koje zbog toga odluče da ne rade, uskratile bi sebi sva primanja nakon detetovog punoletstva.

Ukoliko bi se njihov zahtev usvojio, demografsku naknadu za treće dete dobijale bi i majke koje već sada imaju troje ili više dece, ali se isplata ne bi vršila retroaktivno, već od dana stupanja odluke na snagu pa do detetovog 18. rođendana.

Brusjani peticiju mogu potpisati kod Slađane Zdravić-Lazarević koju mogu kontaktirati putem telefona 066 416 874 ili putem FB profila Slađana Zdravić-Lazarević.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja