Unaprediti sistem zaštite dece od nasilja

N IvanisevicDržavni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević učestvovao je u Subotici na prvoj stručnoj konferenciji o bezbednosti dece pod nazivom ,,Bezbednost i odgovornost 2016“.

Ivanišević je tom prilikom istakao da moramo da shvatimo da ne postoji dete koje možda neće biti izloženo ili nije izloženo predatorima koji ih vrebaju na internetu, budući da današnja deca mnogo ranije postaju informatički pismena.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić istakao je da je neophodna čvršća saradnja između javnog sektora i nevladinih organizacija radi efikasnije borbe protiv zlostavljača.

Konferencija, koju je organizovala fondacija “Tijana Jurić” sa ciljem unapređenja zaštite dece od nasilja, okupila je stručnjake iz državnih institucija i nevladinih organizacija iz zemlje, ali i iz Hrvatske, Grčke i Belgije, koji su govorili o najvećim pretnjama za bezbednost dece na ulici i internetu.

izvor:srbija.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja