U toku vađenje kvalitetnog krompira na parcelama Bojana Stevanovića u Brzeću

BS krompir092016 2

Na njivama u Brzeću u toku je vađenje krompira. Na prvi pogled može se reći da je kvalitet roda dobar a kod pojedinih proizvođača i odličan, kao na parceli Bojana Stevanovića, u neposrednoj blizini hotela “Junior”. 

Na pitanje da prokomentariše ovogodišnji rod i cenu krompira Bojan Stevanović nam je ukratko rekao:

“Danas je mnogo lakša obrada i vađenje krompira jer se sve radi mehanizovano. Sejemo samo kvalitetan semenski krompir i zadovoljni smo prinosom. Ali iako smo zadovoljni rodom dobiti za sada nema jer je trenutna otkupna cena petnaestak dinara što će možda pokriiti samo uloženo, bez uračunatog rada. A treba dosta rada i znanja da bi se proizveo krompir zadovoljavajućeg kvaliteta.

BS krompir092016 1

Vađenje obavljamo po lepom i suvom vremenu da bi se krtole bolje prosušile i otpala suvišna zemlja.

BS krompir092016 6 BS krompir092016 5

Da bi se krompir pokupio sa polja i spakovao u vreće, zbog lakšeg transporta, potrebno je angažovati radnu snagu što iziskuje dodatne troškove.

BS krompir092016 4

Tu nam u pomoć priskaču komšije i prijatelji kojima mi kasnije pomažemo – kao nekadašnje “mobe”.

BS krompir092016 3

Kao što vidite naš krompir je odličan, gajen na tradicionalan način i đubren stajskim đubretom. Mnogi znaju da je krompir iz ovih krajeva poznat po kvalitetu i da je dobar za sve načine prerade – kuvanje, prženje, pečenje, ma za sve. Prava zdarva hrana.

 BS krompir092016 7

Sve što sam naučio o poljoprivredi i gajenju na tradicionalan način, uz malu primenu savremene agrotehnike, moram da zahvalim mom dedi Dosi. On me je naučio sve što je dobro u životu a i ponešto što nije” – kroz smeh kaže Bojan i pevušeći pesmu “Ja vragolan i moj deda…”  nastavio sa vađenjem kvalitetnog krompira.

Predhodna priča o Bojanu Stevanoviću OVDE

N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja