Otkazana moto kros trka u Dubcima, AMSK Kopaonik najverovatnije pred gašenjem

Nadali smo se da vesti koje smo čuli o otkazivanju moto kros trke u Dubcima i gašenju šampionskog AMSK Kopaonik nisu istinite, ali, nažalost, ipak jesu. 

MAntic0916 1

Na pitanja: Šta je uzrok svemu tome? Zašto je otkazana trka? Zašto je šampionski klub u moto krosu iz Brusa najverovatnije pred gašenjem? potražili smo odgovor od Miroslava Antića, predsednika i menadžera AMSK Kopaonik.

Sa Miroslavom Antićem smo razgovarali na moto kros stazi u Dubcima i dalje ne verujući da se neće voziti trka u oktobru mesecu 2016. godine.

MotoDubci0916 1

“Moto kros trka u Dubcima je zvanično otkazana jer tokom ovogodišnjeg takmičenja izostala je podrška Opštine Brus. Sada i da ima volje trka ne može biti održana jer smo morali zvančno da je otkažemo minimum 30 dana pred održavanje, kako ne bi plaćali penale. 
Razlog otkazivanja je finansijske prirode jer nas lokalna samouprava tokom ovogodišnjeg takmičenja nije podržala a imamo potpisan ugovor sa opštinom. Na zahtev koji smo uputili u maju mesecu 2016. godine još nisu odgovorili iako je već kraj septembra. Tokom takmičenja finansirali smo se iz sopstvenih sredstava a kako je moto kros veoma skup sport i treba puno ulaganja pitanje je koliko ćemo još da izdržimo sami. Ako se ovako nastavi moraćemo da pronađemo novi izvor finansiranja ili da naši takmičari voze za drugi klub.

MotoDubci0916 22 MotoDubci0916 23 MotoDubci0916 24

Iako je trka odložena i imamo finansijskih problema mi smo i dalje aktivni na stazi u Dubcima najviše zahvaljujući sponzorima koji nam pomažu da održavamo stazu u voznom stanju. Planirali smo uskoro da napravimo novi skok što će doprineti atraktivnosti i kvalitetu staze.”

Posle kraće pauze i pogleda prema stazi Miroslav Antić je nastavio:
“Mi sigurno nećemo odustati od daljih takmičenja a naročito Branko jer je puno uloženo da se ostvare dosadašnji rezultati. Ovo je veoma skup i opasan sport. Trebalo je svih ovih godina izdržati sve to finansijski, fizički i psihički. Prvo oprema za vozača, zatim motor, plus rezervni delovi, zatim popravke i servisiranja, putovanja, takmičenja, brige za bezbednost vozača… Veoma dosta odricanja treba da bi se uspelo, a Branko je višestruki šampion i vlasnik zlatne kacige.
Mnogi asovi moto krosa vozili su na ovoj stazi i svi su imali reči pohvale. Bilo je tu i takmičara iz okolnih zemalja Bosne, Makedonije, Hrvatske, Bugarske… Imali smo velike planove da napravimo jednu od najpoznatijih i njatraktivnijih staza ali je izostala podrška na lokalu, naročito lokalne vlasti. Ali šta je tu je.
Šta ćemo dalje? Videćemo.Mi smo morali da otkažemo trku najviše zbog finansijskih problema. Iz tog razloga najverovatnije ćemo ugasiti i klub ako ne nađemo neko rešenje.

B Antic022016

Branko je i ove sezone šampion u MX1 i pokušaćemo da pronađemo sponzore. Ako ne uspemo u tome on će najverovatnije u narednoj sezoni nastupati za neki drugi klub. Kao što sam već rekao Branko je dosta toga uložio i dosta toga se odricao u detinjstvu da bi osvojio šampionske titule, kao i porodica, i ne želimo da odustanemo od daljih takmičenja.
Mislim da je odnos odgovornih ljudi u Opštini Brus prema sportu na lokalu veoma neozbiljan i pored prošlogodišnjih obećanja da će moto trku u Dubcima podići na viši nivo. Takav odnos naročito ne bi trebao da bude prema vrhunskim takmičarima kao što je Branko Antić, koji je višestruki šampion u moto krosu i vlasnik zlatne kacige. Više puta je proglašavan za sportistu godine u opštini Brus a nedavno je i opštinski list pisao sa ponosom o Brankovim uspesima. 

MotoDubci0916 2

I pored problema koje sam naveo stazu ćemo sigurno održavati u voznom stanju. Čekaćemo neka lepša vremena u nadi da će se na stazi u Dubcima  ponovo voziti trke za Šampionat Srbije u moto krosu. I još jednom moram ponoviti da sve ovo što se dešava sa sportom na lokalu, od strane  pojedinaca, veoma je neozbiljno a naročito ponašanje prema AMSK Kopaonik i višestrukom šampionu u moto krosu Branku Antiću.”

Posle održanog Evropskog šampionata u moto krosu, juna 2016. godine u Kruševcu, Branko Antić i Danijel Vaštag, generalni sekretar MSS, gostovali su na TV Kopernikus i pričali o moto kros sportu, trkama i takmičenjima:

Što se tiče prošlogodišnjih obećanja predstavnika lokalne vlasti u Brusu o budućnosti moto kros trka na stazi u Dubcima možete videti i čuti u video zapisu nekadašnje JP RTV Brus (od 14:25 do 19-og minuta) 
 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja