Fudbaleri FUD-a od nedelje utakmice kao domaćini igraju u Kruševcu

U nedelju 25. septembra FK FUD kao domaćin igra u Kruševcu protiv ekipe FK Čitluk u 16:00 časova.

FUD0915

Posle zabrane fudbalskom klubu FUD iz Brusa da prvenstvene utakmice igra na gradskom stadionu u Brusu, od strane Ustanove za fizičku kulturu “Sportski centar”, uprava kluba je morala da pronađe rešenje i obezbedi stadion na kom bi igrali kao domaćini.

FUD je prvu prvenstvenu utakmicu kao domaćin uspeo da odigra u Brusu jer je administracija koja je poslala zabranu požurila i to učinila pre nego je i SO Brus prenela na korišćenje sportske terene SC Brus. Nažalost publika je ovu utakmicu morala da prati van tribina jer su kapije bile zaključane.
Naredne utakmice kao domaćin FK FUD je igrao u Dašnici (opština Aleksandrovac) i posle nekoliko odigranih utakmica, od nedelje, 25. septembra 2016. godine, FUD će kao domaćin utakmice igrati na stadionu u Kruševcu (kod bazena).

O svemu ovome oglasila se i Uprava FK FUD:
“Odluku o zabrani igranja prvenstvenih utakmica na stadionu u Brusu koju nam je uputila lokalna vlast samo ukazuje na to kako se pojedinci koji su na vlasti odnose prema sportu. Iza odluke koju nam je dostavio Sportski Centar najverovatnije se kriju najviši rukovodioci opštine jer su oni i osnovali ovu ustanovu i ono što se trenutno radi i dešava sa sportom u Brusu ide na čast onima koji su sve to osmislili.
Kao uprava kluba ne želimo da se predamo i igraćemo utakmice na strani koliko budemo mogli da izdržimo finansijski jer nas opština ni u tom pogledu ne podržava iako smo potpisali ugovor.
Već smo uputili dopise najvišim institucijama u Srbiji, kako sportskim tako i izvršnim, sa molbom da preispitaju odluku ustanove “Sporski centar” Brus u cilju zaštite sporta i prava u opštini Brus. Nameravamo i da pokrenemo preispitivanje poslovanja ustanove “Sporski centar” u predhodnom periodu, a i da vidimo sastav stručne komisije koja je donela takvu odluku. U svemu ovome nas podržava FK “Gnjila” kojima je takođe zabranjeno odigravanje utakmica na gradskom stadionu u Brusu, kao i građani koji vole sport.
Nadamo se da će ova odluka uskoro biti promenjena u cilju razvoja sporta opštine jer u našem klubu igraju sve mladi igrači koji žive na teritoriji opštine Brus.”

foto:arhiva

 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja