Kratke vesti – 09.09.2016.

Đoković u finalu Ju-Es Opena
Novak Đoković je večeras u Njujorku pobedio Gaela Monfisa u četiri seta, 6:3, 6:2, 3:6, 6:2 i plasirao se u finale Otvorenog prvenstva SAD u tenisu.

Severna Koreja izvela najsnažniju nuklearnu probu
Severna Koreja je izvela danas peto i najsnažnije testiranje nuklearnog oružja, koje je izazvalo eksploziju jačine 20 do 30 kilotona, što je snažniju od onih bombi bačenih na Hirošimu i Nagasaki, koje su bile jačine 13 do 18 kilotona, a mogućnost te bojeve glave je i da se montira na balističke rakete.
Istovremeno, ovo testiranje nuklearnog oružja je uzrokovala seizmološke potrese jačini 5,4 stepena Rihterove skale.

Trka za generalnog sekretara UN – Jeremić na trećem mestu
Kandidat Srbije za novog generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić, posle četvrtog neformalnog kruga glasanja koje je danas održano u Savetu bezbednosti, kotira se na visokom trećem mestu.

Dveri najavljuju skup Svetskog kongresa porodica
Srpski pokret Dveri najavio je danas da će, u zgradi Narodne skupštine, 17. septembra organizovati regionalnu konferenciju Svetskog kongresa porodica, a nakon toga, kako se navodi, “svojevrstan defile dečije mehanizacije” da bi pokazali “svu istinsku lepotu života i prirodne porodice”.

Završne reči na suđenju Mladiću počinju 5. decembra
Završne reči optužbe i odbrane, kojim će biti okončano suđenje generalu Ratku Mladiću (73), biće pred Haškim tribunalom održane od 5. do 15. decembra, saopštio je sud u Hagu.

Nova poslovnica selu Gradac
Nova poslovnica u okviru akcije “52 pošte za 52 nedelje”, koju Pošta Srbije sprovodi od početka godine, otvorena je juče u centru sela Gradac, opština Raška, a njene usluge će koristiti i žitelji okolnih naselja Brvenica, Gostirađe, Zarevo, Kruševica, Biniće, Boroviće, što je ukupno oko 400 domaćinstava.

Otvorena 129. “Smederevska jesen”
Danas je svečano otvorena manifestacija “Smederevska jesen”, 129. po redu.  

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja