Planinari krenuli u “Pohod Preobraženje 2016”

PSD140816 2

Danas je organizovan tradicionalni “Pohod Preobraženja 2016”, u organizaciji PSD “Srebrnac” Brus, na koji se odazvalo oko 150 planinara iz više planinarskih društava. 

Na mestu okupljana, ispred gradske crkve u Brusu, došlo je oko 150 planinara iz PSD “Ljukten” Trstenik, PK “Runolist” Jagodina, PSD “Jastrebac” Kruševac, PK “Železničar” Aleksinac, PD “Kablar” Čačak, PD “Beljanica” Svilajnac, PSD “FRA” Čačak, PSK “Kopaonik” Beograd i PSD “Srebrnac” Brus kao domaćina pohoda.
PSD140816 3Prisutne planinare ispred PSD “Srebrnac” pozdravio je Filipović Milosav koji je i vodič danas na pohodu, zamenik predsednika opštine Brus i predsednik PSD „Beljanica“ Svilajnac. 

 

Planinari su potom krenuli minibusevima do crkve u Krivoj Reci gde će se upoznati sa istorijom ovog sela a potom će se planinarskim stazama preko zaseoka Trifunovići popeti na vrh Brusna (1340 mnv gde će napraviti kraći odmor a zatim Nastaviti pohod preko Đurkovice sa kraćim odmorom na Vukašinovcu i dalje do Velike stene (1599 mnv) gde će biti kraći odmor uz osveženje i panoramsko razgledanje
Nastavak pohoda je do Ciganske reke i dalje do vrha Gobelja (1936 mnv) i prirodnog rezervata Oštri krš gde će biti kraće panoramsko razgledanje i potom spuštanje niz padine Gobelje do Jarma gde je završetak Pohoda Preobraženje 2016 i ručak za sve učesnike u organizaciji PSD Srebrnac.
Na “Pohodu Preobraženje 2016” najmlađi učesnik je 5-ogodišnji Vanja Đelić, član PSD “Ljukten” Trstenik, dok je najstariji učesnik Dragan Stamatović koji ima 92 godine, član PSD “Jastrebac” Kruševac.

Fotografije sa starta pohoda OVDE (klik)

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja