Budućnost svetske košarke – Mona Zarić, naše gore list

MonaZaric

Na nedavnom skupu meštana u selu Borance upoznali smo i Monu Zarić koja sa roditeljima živi na Kipru, a čiji je deda rođen i sada živi u ovom selu.

MonaZaric1

Mona ima nepunih 14 godina i trenira košarku na Kipru, u klubu “Keravnos”. Kako nam je rekla počela je ozbiljnije da trenira košarku sa 10 godina i sada igra za selekcije ispod 16 i ispod 18 godina. 
Ove godine je dobila nagradu za najbolju igračicu ispod 14 godina i pozvana je da nastupa za reprezentaciju Kipra ali kako Mona kaže „Više bih volela da igram za Srbiju“.
Nedavno je učestvovala na košarkaškom kampu Yubac na Kopaoniku, za devojčice od 14 do 16 godina starosti, gde je bila proglašena za MVP.
Da Mona ima predispozicije za uspešnu košarkašku karijeru osim njenog talenta, rada i truda dokazuje i to da su joj se i otac i majka uspešno bavili košarkom.
Otac se i dalje bavi aktivno košarkom kao trener dok je majka sada u drugom biznisu.

Vladimir Zarić, Monin otac, počeo je da trenira košarku u Kruševcu i do 18-te godine prošao je sve mlađe selekcije u V Zarickošarkaškom klubu Napredak gde je 4 sezone igrao za prvi tim.
Posle toga seli se u Novi Sad gde je igrao košarku narednih 6 godina za KK Vojvodina da bi potom igrao nekoliko sezona za različite evropske klubove.
Poslednjih šest sezona nastupao je za 2 kiparske ekipe a već 4 godine radi na Kipru u Košarkaškoj akademiji sa mladim igračima trudeći se da svoje znanje prenese na mlade igrače i da popularnost košarke na Kipru podigne na viši nivo.
Vladimir je ponosan na svoju ćerku koja je krenula njegovin stopama i nada se da će nagrade koje je Mona osvojila ove godine da joj daju podstrek za dalji rad i treninge kako bi jednog dana igrala košarku na najvišem nivou.

Svi se iskreno nadamo da će Mona Zarić uskoro postati vrhunska košarkašica i nastupati za reprezentaciju Srbije.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja