Održan tradicionalni skup meštana sela Borance 2016

Borance2016 1

U podkopaoničkom selu Borance, koje se nalazi na teritoriji opštine Brus, nedavno je održan skup meštana koji je već postao tradicionalan.

Meštani sela Borance i njihovi rođaci i prijatelji okupljaju se već četvrtu godinu kako bi očuvali svoje selo, tradiciju i istoriju za neku budućnost. Tog dana se okupilo oko pedesetak borančana iz samog sela, iz okolnih mesta i gradova ali i iz inostranstva.

Borance2016 2
Najmlađi su i ovaj put pripremili skroman program kojim su uveseljavali publiku a stariji su evocirali usponene iz mladosti i zajedno sa decom planirali budućnost ovog sela koje je uvek bilo napredno i par koraka isperd svih.

Borance struja Borance voda

Borance je kao naselje među prvima imalo električnu energiju i ulično osvetljenje, seoski vodovod i još mnogo toga što su uradili njihovi preci koji su imali viziju a oni samo nastavljaju njihovim putem, dalje u budućnost, bilo uz nečiju pomoć ili ne i sa nekoliko koraka ispred ostalih.

Borance2016 3 Borance2016 4

Po održanom programu na trgu u selu Borance meštani, njihovi rođaci i prijatelji nastavili su druženje u sali koju su nekada napravili uz pomoć prijatelja.

Od pravca Blaževa prema selu Borance, do seoske crkve, nedavno je asfaltirani put u dužini oko 2 kilometra ima dva prekida zbog nerešenih imovinskih odnosa a put od crkve do sela je veoma loš. Ipak počeli su radovi od kamenoloma prema crkvi i meštani se nadaju da će uskoro početi izgradnja intenzivnijim tempom. 

Fotografije 2016. pogledajte OVDE

Borance: Skup meštana 2015. OVDE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja