Vaš recept, naš predlog: Čokoladni mafini sa voćem

Mafini1

Počinjemo sa novom rubrikom “Vaš recept, naš predlog…” Ovaj put predlog za pripremu su “Čokoladni mafini sa voćem” i predstavljamo kulinarsko umeće Bojane Radisavljević iz Brusa.

BRadosavljevic1Bojana Radisavljević studira turizam i veoma voli da čita knjige, peva, piše poeziju, a najbolje se pronalazi u kuvanju i pripremanju, naročito deserta.

Ovaj put  Bojana je izabrala za pripremu jednu od njenih omiljenih poslastica “Čokoladni mafini sa seckanim voćem” koji mogu da se pripreme sa razičitim voćem, naročito sezonskim, ali svima koji budu pripremali ovaj desert ostavlja slobodan izbor voća. 

I evo- Vaš recept naš predlog: Čokoladne mafini sa seckanim voćem:

Za pripremanje su potrebni sledeći sastojci: 2 šolje brašna, 1 šolja šećera, 2 jaja, 1 dl ulja, prstohvat soli, prašak za pecivo, šolja mleka, komadići čokolade i seckano voće.

 Priprema: U jednoj posudi pomešati brašno, sećer, so i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutiti jaja, ulje, mleko, komadiće čokolade i voće. Sjediniti sastojke, ali ne mešati previše. Negde mogu da ostanu i grudvice. Napuniti modle ili korpice i pecite 20 minuta na srednjoj temperaturi.

Mafini

Služiti uz kafu ili čaj.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja