Brusjanka Ruža uspešno proizvodi Godži bobice u Staroj Pazovi

RuzaBogdanovic1

Ruža Bogdanović iz Stare Pazove, inače rodom iz Brusa, ovog proleća zasadila je sto Godži sadnica a prvi plodovi su već našli i svoje kupce.
Godži bobice su na našem prostoru nešto novo i prilično nepoznato.

Njihova lekovita svojstva su velika, od toga da jačaju imunitet, sprečavaju nastanak kancera, do poboljšavanja tena, ali se još uvek malo koriste, jer ih ima malo na tržištu a kilogram košta 18 evra.

Inače Ruža Bogdanović (rođ. Vuković) rođena je u Brusu, u Kobilju. Posle završene osnovne i srednje škole upisala je PMF u Beogradu a kasnije je predavala matematiku u školi u Staroj Pazovi. Kako nam je jednom rekla u životu je uvek volela neuobičajene stvari pa je tako u mladosti igrala fudbal sa dečacima i to veoma uspešno i vešto. Zato su je prozvali “ženski Džajić”. Bavila se i drugim sportovima – rukomet, odbojka ali nekako najviše je volela fudbal. Po odlasku na studije u Beograd ubrzo je osnovala ženski klub u malom fudbalu a kasnije i ženski klub u velikom fudbalu. 
Sada je u penziji i bavi se i dalje neuobičajenim stvarima, gaji Godži (Goji) sadnice, što možete videti u video prilogu RTV Stara Pazova:

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja