U petak sećanje na stradanje Srba u “Oluji”, oglasiće se sirene i crkvena zvona

ProgonSrbaOluja

U okviru obeležavanja Dana sećanja na stradanje i progon Srba, radi odavanja počasti tragično stradalom srpskom narodu u oružanoj akciji pod nazivom “Oluja”, u petak 05. avgusta 2016. u 12 časova, na celoj teritoriji Republike Srbije biće aktivirane sirene za uzbunjivanje emitovanjem zvučnog signala “prestanak opasnosti”, u trajanju od šezdeset sekundi, a u isto vreme oglasiće se i crkvena zvona na Pravoslavnim hramovima.

Akcija “Oluja” počela je 4. avgusta 1995. ofanzivom hrvatske vojske, policije i Hrvatskog vijeća obrane (vojska bosanskih Hrvata) na područja Banije, Like, Korduna i severne Dalmacije, odnosno na samoproklamovanu Republiku Srpsku Krajinu. Dan kasnije, hrvatska vojska je ušla u gotovo napušten Knin i istakla hrvatsku zastavu.
Područje zahvaćeno hrvatskom ofanzivom napustilo je gotovo celokupno srpsko stanovništvo. Kolone izbeglica na traktorima i drugim poljoprivrednim vozilima su preko područja pod kontrolom bosanskih Srba u zapadnoj i severnoj Bosni krenule ka Srbiji.
Vojna akcija “Oluja” ubraja se u jedno od najsurovijih etničkih čišćenja na području bivše SFRJ.

Pozivaju se građani da u petak 05. avgusta minutom ćutanja u 12 časova odaju poštovanje tragično stradalim žrtvama u oružanoj akciji “Oluja”.

 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja