Novo radno mesto!?

Nova vlast je uvela i neke novine kad je u pitanju zapošljavanje. Doduše to je nekada bilo normalno ali su poslednjih godina zbog žurbe u zapošljavanju svojih kadrova, stranke na vlasti uglavnom zapošljavale prečicom.

Odbornik: Tu i tu ima slobodna stolica. Da pošaljem sina (ćerku, ženu)!

Predsednik: Stvarno ima slobodna stolica?

Odbornik: Ima, proverio sam!

Predsednik: Pošalji! Neka samo kaže da sam ga JA poslao.

Nova vlast je rešila da prekine sa ovakvom praksom a živi primer je novo radno mesto. Naime, novi direktor je uradio sistematizaciju kojom se zbog krize ukida jedno radno mesto, ali se otvara drugo. Sistematizaciju je izglasao Upravni odbor i sada može da počne zakonom predviđena procedura zapošljavanja.

Niko ne sumnja da će pod direktorovom dirigentskom palicom raspisati konkurs za to novo radno mesto i objaviti u sredstvima javnog informisanja? Možda čak i na ovom sajtu, čime bi direktor dokazao svoju širinu! Bez obzira što se po gradu već priča za koga je sistematizovano to radno mesto, ja sam uveren (?) da to nije tačno i da je još jedan radnik potreban zbog povećanog obima posla. Naime, priča se da se obim posla toliko povećao da trenutni kadar to više ne može da postigne, pa je potrebno pojačanje.

Zato svi oni  nezaposleni koji se pripremaju da konkurišu za to radno mesto, a čuo sam da će svi da konkurišu, moraju da znaju da to neće biti kao kad su nekada izmišljali radna mesta gde nema šta da se radi. Na ovom radnom mestu se pada s nogu od posla, pa oni koji nisu baš vredni, bolje da se ne prijavljuju na konkurs.

izvor:toplickevesti.com, M.Đ

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja