U Osredcima putevi prohodni, jedan meštanin spasen od smrzavanja

Osredci 11012017

12.01.2017. -Na teritoriji opštine Brus i dalje je hladno. Temperature su veoma niske, u 05:00 časova izmereno je -22C. Oblačno je, sneg je prestao da pada, a jedino vetar stvara ponegde smetove i osećaj da je temperatura još niža nego što jeste. U ovoj situaciji najviše su pogođena podkopaonička sela na teritoriji opštine Brus, a u toku jučerašnjeg dana razgovarali smo sa predsednikom MZ Osredci, Milošom Vesićem, koji nam je preneo kakva je situacija u ovom selu.

“Situacija je sada dobra. Uspeli smo da odradimo dobar posao i očistimo veliki deo puteva koje održava MZ Osredci. Bilo je “Ne daj Bože”.
Sa traktorima i branama smo sve uradili, a sprezali smo i po dva traktora kako bi probili smetove i očistili put. Momcima koji su vozili traktore svaka čast na trudu i zalaganju. Uspeli smo da očistimo put skoro do svake kuće zahvaljujući i komšiluku koji su jedni drugima pomagali.  Ostao nam je bio zaseok Milinčići ali je put i do njih pročišćen.
Imali smo i akciju spasavanja jer smo jednog meštanina koji živi sam spasili od smrzavanja. Njegov komšija je ujutru primetio da mu se ne puši odžak i pošao je do njega gde ga je zatekao maltene polusmrznutog. Odmah smo pozvali pomoć a ekipa Doma zdravlja je veoma brzo došla i efikasno ukazala pomoć a potom pacijenta prevezli u Brus gde je zbrinut. Mi smo danas zvali Dom zdravlja u Brusu i rekli su nam da je bolje i da će sve biti u redu. Zahvaljujem se celoj ekipi Doma zdravlja a naročito direktoru dr Petroviću koji je organizovao akciju spasavanja.
Sneg kao sneg nije toliko velik i opasan veću opasnost je predstavljao vetar i velika hladnoća. Temperatura je bila i -25C jednu noć a evo danas je -14C. Sneg je visine oko 40 centimetara dok su smetovi na pojedinim mestima dostizali visinu i do 2 metra. Situacija je sada dobra zahvaljujući tome što smo se na vreme pripremili jer smo imali gorivo na lageru, kao i momcima koji su vozili traktore. Bili smo efikasni i u veoma kratkom roku očistili skoro sve lokalne puteve. Svi meštani su pomagali koliko su mogli a i davali su gorivo za čišćenje. MZ Osredci održava 54 kilometra puteva, od toga 9 kilometara asfalt a ostalo zaseoci. Očistili smo i 5 kilometara puta prema Ribarima, odnosno otvorili smo put do Popinca sa dva traktora zahvaljujući našoj deci koja su vozila traktore.” – rekao nam je Miloš Vesić, predsednik MZ Osredci.  

N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja