Akupunktura – Lečenje pomoću čudesnih malih iglica i u Brusu

Akupunktura

Akupunktura, starokineska metoda lečenja, pomoću čudesnih malih iglica kojima se tretiraju određene tačke na koži, a koju je Svetska zdravstvena organizacija prihvatila 1979. godine kao savremenu metodu lečenja mnogih oboljenja, dostupna je i u Brusu.

O lečenju akupunkturom razgovarali smo sa akupunkturologom dr Zoranom Ilićem iz Brusa, specijalistom fizikalne medicine i rehalibitacije:
DrZoranIlic1“Akupunktura je starokineska metoda lečenja velikog broja bolnih stanja, čiji naziv je latinskog porekla (acus-igla, pungere-zabadati, bosti). Ona je prošla zid vremena i opstala 5000 godina. Odobrena je od Svetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja Srbije, a za obavljanje prakse postoje pravila i potreban je određeni nivo obučenosti koji se potvrđuje licencama Ministarstva zdravlja.
Akupunktura se dokazala kao veoma delotvorna kod mnogih bolnih stanja bilo kao samostalna ili komlementarna metoda (ne isključuje ostale metode lečenja), a pomaže i kod nekih bolesti kod kojih se ne bi ni očekivalo.

Da bi se pacijenti podvrgnuli akupunkturnom tretmanu moraju proći kompletan pregled uz zdravstvenu dokumentaciju, a akupunkturom se leče bolesti kao što su: bol u leđima, bol u krstima, ušinut vrat, bronhitis – akutni i hronični, bronhijalna astma, bolesti zavisnosti (kao pomoćno sredstvo), gojaznost (kao pomoćno sredstvo), zubobolja, hronični rhinitis i sinusitis – zapaljenje sluznice nosa i sluzokože sinusa, koprivnjača ili urtikarija, zatim spermatoreja i impotencija, noćno mokrenje, apopleksija, glavobolja… 

Uz fizikalnu terapiju akupunktura može da pomogne i tamo gde drugi metodi lečenja daju slabe rezultate ili ne mogu da pomognu. Zato se smatra da je akupunktura medicina 21. veka.”

Za više informacija oko lečenja akupunkturom možete se obratiti lično akupunkturologu dr Zoranu Iliću, specijalisti fizikalne medicine i rehalibitacije, na br.tel: 063 81 58 500

foto:sacredlotus.com

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja