Brus – Gde je tu logika?

idejaZamazivanje očiju se nastavlja, laž smenjuje laž i ja verujem sve više da se ovde radi o smišljenoj prevari.  Dok pojedini političari na vlasti zamajavaju narod novim investicijama i radnim mestima, većina građana sve teže živi, a privatni sektor je sve opterećeniji raznim nametima. Pitamo se koliko treba novih radnih mesta u privredi kako bi  zaradili plate za novozapošljene u opštini i Javnim Preduzećima?  

Bacanje akcenta na ekonomiju i otvaranje novih radnih mesta u privredi je samo politički marketing pojedinih članova vlasti. Ako se ovako nastavi – loše nam se piše, a lokalani političari nastaviće da zamajavaju narod novim, “epohalnim projektima”.

Građani su bez ideje, bez uticaja, bez važnosti, bez značaja. Šteta. Niti ih više bocka, niti se češkaju… 

Došlo je ono vreme kada te je sramota što druge nije sramota. Da drugi ne bi videli da se stidiš, možda baš zbog njih, stidiš se nekako sam sa sobom, u samoći. Da niko ne vidi i ne sazna. Nikada nije bilo ovoliko sirovo surovo silovanje zdravog razuma kao što se ove godine čini sa konkursima, predstava sa budžetom ili tumačenjem zakona. 
Neprestana uslovljavanja, nadmen stav pojedinih članova opštinske vlasti.  Uvukli smo glavu u ramena i čekamo da prestanu packe koje nam udaraju moćniji, veći, uticajniji… 

Ćutimo kao da smo zaliveni i tek tu i tamo neko sebi da oduška u nekom komentaru, zaštićeni lažnim imenom. Sramota nas je pomalo i zbog nas samih, ovakvih kakvi jesmo. 

Prolazi vreme, a i mi s njim. Vreme nam je da zaustavimo vreme koje uludo prolazi a i naši životi sa njim. 

Duboko verujem da Brus ima budućnost ako se politički dobro pozicioniraju snage i krene u razvoj ove opštine. 

Gospodo političari, odbornici, sećate li se predizbornih obećanja? Obećali ste investicije, povećanje proizvodnje  a baš na tim budžetskim stavkama štedite. Povećavate budžet za plate i neke ili nečije troškove? GDE JE TU LOGIKA? 

Šta je sa našim odbornicima? Koga oni predstavljaju? Da li razmišljaju pre glasanja i podizanja ruke? Među odbornicima ima dosta visokoškolski obrazovanih – da li razmišljaju zašta su se školovali i da li ih grize savest ili se stide posle nekih odluka i njihovog ZA za te odluke? Razmišljaju li da ostanu ovde da žive u Brusu ili su već sada van Brusa? 

Da li će se neko od odbornika javno oglasiti i reći “Ljudi sve je to vama lepo što ste predložili ali ovo nije u interesu građana Brusa, moje porodice, mojih komšija i prijatelja i naše dece.” 

Ili im je sve u interesu?

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja