Sada je vreme za dobru knjigu i učlanjenje u biblioteku

Biblioteka090315 2

Uvek je vreme za čitanje knjiga a čini nam se da je naročito u zimskom vremenu. Čitanjem se stiče novo znanje i proširuje um, rasplamsava mašta… Možda se već pitate gde naći dobru knjigu?
Osim u knjižarama veoma dobre i novije naslove možete naći i u Narodnoj biblioteci Brus koja svojim članovima nudi veliki izbor naslova za decu, odrasle kao i stručnu literaturu.

Kako postati član Narodne biblioteke u Brusu pitali smo direktoricu Natašu Jeličić:
“Narodna biblioteka u Brusu redovno obnavlja knjižni fond aktuelnim naslovima i školskom literaturom. Zainteresovani građani se mogu učlaniti svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 časova. Upis članova je tokom cele godine, a članarina važi 1 godinu od dana upisa. Prilikom upisa potrebno je poneti neki lični dokument (lična karta, đačka knjižica, indeks) i uplatiti članarnu po važećem cenovniku za 2016. godinu – trenutno je 300 dinara.  Pri učlanjenju korisniku se izdaje članska karta koja glasi na njegovo ime. Da napomenem da narodna biblioteka Brus ima i povlastice prilikom učlanjenja pa tako  upis dva člana iz porodice omogućava trećem članu gratis članarinu, a za grupe veće od 10 korisnika cena je 200 dinara, po članu.
Biblioteka251215 1Pravo na besplatan upis imaju deca predškolskog uzrasta i učenici 1. razreda osnovne škole, zatim izbegla lica, korisnici socijalne pomoći, deca iz hraniteljskih porodica, penzioneri, darodavci i saradnici biblioteke, dobrovoljni davaoci krvi. 
Članovi biblioteke imaju pravo i na besplatno korišćenje stručne literature i enciklopedija koje mogu pogledati u čitaonici, internet i čitanje dnevnih novina kao što su Politika i Večernje novosti” – rekla nam je direktorica Nataša Jeličić.

internet01
Članovi biblioteke mogu tokom cele godine da iznajmlju na čitanje knjige, pa i one kojih možda nema u prodaji, zatim da koriste čitaonicu i internet, kao i da pročitaju pojedine dnevne novine.  Korisno je biti član Narodne biblioteke Brus.

N.Miljković, foto:arhiva BrusONLINE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja