Održan okrugli sto “Bezbednost žena u Brusu”

U prostorijama čitaonice Narodne biblioteke u Brusu, u okviru 16. dana aktivizma borbe protiv nasilja, održan je okrugli sto sa temom bezbednost žena u Brusu. Ovaj okrugli sto je deo projektnih aktivnosti udružena žena Peščanik iz Kruševca, a pod pokroviteljstvom OEBS-a. 

Organizatorke okruglog stola, uz udruženje žena Peščanik su i aktivistkinje udruženja žena Kaliopa iz Brusa. U saradnji sa predstavnicima PS Brus, Centra za socijalni rad, predstavnicom Saveta za rodnu ravnopravnost i ostalim zainteresovanim stranama, razgovaralo se na više tema i aspekata vezanih za poboljšanja rada lokalnih udruženja i institucija koje u svojim aktivnostima imaju za cilj borbu protiv nasilja. 

Ciljevi okruglog stola bili su: 

  • Razmena informacija o pitanjima bezbednosti u opštini Brus između aktivistkinja koje se zalažu za ženska prava i predstavnika/ca lokalne uprave Brus.
  • Postizanje dogovora o preduzimanju određenih koraka/mera u korist unapređenja bezbednosti žena u opštini Brus.

Nakon uvodnog dela i predstavljanja aktivnosti koje su do sada urađene u predhodnim mesecima izražena je želja da se rad udruženja proširi kroz multisektorsku saradnju ali i kroz produbljivanje, širenje i jačanje rada udruženja žena Kaliopa na terenu, posebno u ruralnom delu opštine.

  

  

Uz nadu da će udruženje Kaliopa u narednom periodu dobiti prostorije koje će koristiti za lakši rad i stupanje u kontakte sa ženama iz naše opštine, a samim tim i na povećanje dostupnosti podrške i informacija vezano za sprečavanje nasilja i lakše i efikasnije izlaženje u susrt ženama koje imaju interesa da se ova tema podržava i promoviše, zatvoren je današnji okrugli sto. 

T. Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja