Hitna sednica SO Brus šansa za pitanja pojedinih odbornika i informisanost građana

SOBrus3 160816 1

Za četvrtak 17. novembar 2016. godine zakazana je sednica SO Brus po hitnom postupku za koju je predložen Dnevni red od 7 tačaka. Sednica je prilika da se prvenstveno građani informišu i saznaju šta će biti sa opštinom Brus posle ukidanja i gašenja JP Direkcija za građevinsko zemljište, puteve, planiranje i izgradnju i koje službe će preuzeti poslove koje je obavljalo ovo opštinsko preduzeće.

Slično je bilo sa gašenjem Direkcije za poljoprivredu posle čega je razvoj i ulaganje opštine Brus u poljoprivredu takoreći zamro, odnosno ne postoji. Da li će se nešto slično desiti i sa održavanjem putne infrasktrukture posle gašenja JP Direkcija?
Nadamo se da neće ali ovo je prilika da se građani informišu i saznaju šta i kako planira aktuelna lokalna vlast posle gašenja JP Direkcija.
Iako na Dnevnom redu ove sednice nema odborničkih pitanja možda će neko od prisutnih odbornika iskoristiti trenutak, pomenuti i pitati opšđtinsku vlast, makar i pisanim putem:
– da li će budžet za 2017. biti programski i da li će u njegovom kreiranju učestvovati aktivno i svi građani opštine Brus
– spremnost zimske službe za nastupajući period,
– da li je počela otplata kredita od 100.000.000,00 dinara i koliko iznose mesečne rate,
– zašto nema redovnih javnih izveštaja o radu Opštinskog veća i komisija kao i stručnih službi, – duple funkcije pomoćnika predsednika opštine, pojedinih većnika i odbornika (ako u međuvremenu nisu dali ostavke na pojedine funkcije)
– zašto se često vrše ispravke i dopune pojedinih PDR
– ponašanje i odnos čelnih ljudi opštine Brus prema pojedinim novinarima i medijima,
– u kakvom su stanju putevi, naročito seoski, posle nedavnih kiša i bujica,
– da li je završeno medijsko izveštavanje, da li su opravdana sredstva i gde su objavljene vesti i prilozi,
– stanje u sportu i sportskim udruženjima,
– stanje i život građana u pojedinim naseljenim mestima i MZ…

Ima puno pitanja na čije odgovore građani imaju pravo i da budu informisani ali prvenstveno je obaveza svake lokalne vlasti da obaveštava svoje građane. Iako možda postoji mišljenje da su to sve grupne odluke u svakom slučaju postoji pojedinačna odgovornost na osnovu funkcije koju obavlja izabrano, imenovano ili postavljeno lice a koju je prihvatilo stupanjem na dužnost. 

foto:arhiva

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja