Da li opština Brus podstiče preduzetnike ili …?

SOBrus4 281016 2

Na sednici SO Brus koja je održana 28. oktobra 2016. odbornici su izglasali Odluku o produženju radnog vremena ugostiteljskim radnjama ali uz plaćanje mesečne takse od 15.000,00 dinara. Pitanje je: Da li se ovom odlukom podstiče preduzetništvo u Brusu?

Preduzetnici Brusa koji se bave pripremom i prodajom hrane, pre par meseci uputili su zahtev Opštini Brus da im odobri produženje radnog vremena i tokom noći, odnosno od ponoći pa do jutarnjih sati. Taj njihov zahtev je došao na dnevni red SO Brus tek 28. oktobra 2016. godine i usvojen je uz uslov da ko želi da radi produženo mora platiti mesečnu taksu od 15.000,00 dinara, što je na godišnjem nivou 180.000,00 dinara.

Nekome se čini da je ovaj mesečni iznos za taksu simboličan ali teško da će većina preduzetnika moći da plati i radi tokom noći jer pored plate za jednog ili dva radnika potrebno je podmiriti i ostale troškove koje imaju tokom pripreme i prodaje hrane. 

Možda je mogla da se izbegne naplate takse i na osnovu toga omogući radnjama da slobodno rade noću produženo i zaposle nove radnike. 
Ali najverovatnije da su sadašnji predsednik opštine Brus, diplomirani agro-ekonomista, i njegov zamenik, koji je radio u većem broju preduzeća  i  multinacionalnih  kompanija, sagledali sve mogućnosti i izabrali najbolje rešenje za preduzetnike koji se bave pripremom i prodajom hrane u Brusu.

I pored svega ostaje pitanje “Da li ovom odlukom Opština Brus podstiče pojedine preduzetnike ili …?”

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja