Savez sportova opštine Brus uskoro počinje sa funkcionisanjem?

Savez Brus

Posle nedavne posete delegacije Sportskog saveza Srbije opštini Brus povodom novog Zakona o sportu, Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa opšteg interesa u oblasti sporta na nivou lokalne samouprave kao i ukazivanje na nepravilnosti tokom praćenja funkcionisanja sistema sporta na teritoriji opštine Brus, održan je sastanak predstavnika opštine Brus i Sportskog saveza opšine Brus.

 “Sportski savez Srbije je u prethodnom periodu pratio funkcionisanja sistema sporta na teritoriji opštine Brusa i uočio niz nepravilnosti u radu koje se odnose na finansiranje sportskih organizacija, kontrole namenskog korišćenja budžetskih sredstava, pravdanje utrošenih budžetskih sredstava u skladu sa pravilnikom, način korišćenja sportskih objekata čiji je vlasnik lokalna samouprava, neusklađenost pravilnika o finansiranju i kategorizaciji sportskih organizacija i sl.

Tokom sastanka u oktobru mesecu 2016. godine na dnevnom redu je bio i sastav Komisije za dodelu novčanih sredstava sportskim klubovima na teritoriji opštine Brus, a ljudi iz Sportskog saveza Srbije su bili izričiti da u sastavu komisije ne može biti ni jedan odbornik,  ni član kluba kao ni član opštinskog rukovodstva.

Postignut je dogovor da se do kraja istog meseca otklone nepravilnosti i da se sa usklade pravilnici sa Zakonom o sportu i Pravilnikom o odobravanju i finansiranju programa, zatim otpočne procedura za 2017. godinu i obezbeti funkcionisanje Sportskog saveza Brusa.

Mi smo tim povodom nedavno održali sastanak sa rukovodstvom opštine Brus i nadamo se da će ispoštovati dogovor jer poslednji rok za predaju planova i programa svih klubova, koje će savez da objedini, preko teritorijalnog sportskog saveza je 17. novembar 2016. godine. Na  osnovu tog objedinjenog programa lokalna samouprava budžetira sledeću godinu za sport. 

U koliko se nakon navedenog roka ne ispoštuju pomenuti dogovori Sportski savez Srbije izvestiće ministra o navedenom stanju i tražiće donošenje rešenja o preuzimanju nadležnosti i pokretanju ostalih zakonom predviđenih postupaka i najverovatnije će inspektori Saveza sportova Republike Srbije doći u kontrolu u lokalnu upravu” – rekao nam je nedavno Ivan Marković, sekretar Saveza sportova opštine Brus.

foto:sporskisavezsrbije.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja