Da li će FK FUD uskoro zaigrati na stadionu u Brusu?

FUD Kop090416

Od početka jesenjeg dela prvenstva 2016/17 Prve lige Rasinskog okruga fudbalskom klubu FK FUD iz Brusa zabranjeno je da igra na stadionu u Brusu pa su oni svoje utakmice kao domaćini igrali u Dašnici, Kruševcu i trenutno u Nauparu.
Posle nedavne posete predstavnika Sportskog saveza Srbije i obavesti Sportski savez o ishodu. 

SSS GoranB

Uprava FK FUD-a je podnela zahtev koji prenosimo u celosti:

“Ustanovi za fizičku kulturu Sportski Centar Brus
Zahtev za korišćenje fudbalskog terena za odigravanje utakmica FK FUD Brus
Molimo gore navedeni naslov da nam omogući odigravanjje fudbalskih utakmica na Gradskom stadionu u Brusu po utvrđenom terminu koji je u prilogu.

Znamo da je u prethodnom periodu bilo problema oko tumačenja zakona i propisa oko sportskih objekata ali dolaskom delegacije iz Sportskog saveza Srbije i sastanka uprave FK FUD sa njima, razjašsnjen je Zakon o sportu i date su smernice oko daljeg postupka korišćenja sportskih objekata.
Zakon o Sportu Republike Srbije, član 149. Stav 3 kaže da Javni sportski objekti moraju biti dostupni svim građanima pod jednakim uslovima.
Na osnovu Zakonu o sportu Republike Srbije sva imovina je u državnom vlasništvu, samo je data na korišćenje opštini da ista mora biti dostupna svakom pojedincu ili grupi koja hoće da se bavi sportskim aktivnostima u okviru zakonskih propisa.
Na osnovu gore navedenog očekuujemo pozitivan odgovor od strane Sportskog centra Brus jer u protivnom dužni smo da obavestimo Sportskog inspektora o postupanju u suprotnosti sa Zakonom Republike Srbije.”

FUD 250916

U upravi FK FUD iskreno se nadaju da će dobiti pozitivan odgovor i da će dosadašnji nesporazumi biti prošlost a sve u cilju razvoja sporta u opštini Brus. 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja