Udovičić dodelio stipendije, među stipendistima Branko Antić i Nenad Petrović

MOS 0317

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je danas ugovore o stipendiranju vrhunskim sportistima Ministarstva omladine i sporta i stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Beogradu, na Kalemegdanu. On je čestitao mladim studentima i sportistima i istakao da su ove stipendije rezultat njihovog znanja, truda, zalaganja i posvećenosti.

B Antic N Petrovic 0317

Ugovori o stipendiji uručeni su i šampionima u moto-krosu Branku Antiću iz Brusa, šampion u MX1, kao i Nenadu Petroviću iz Čačak, šampion u MX2 klasi. Ovo je još jedno veliko priznanje za ove mlade vozače i podstrek za još veće rezultate.

Vanja Udovicic MOS 0317

“Ove godine povećali smo broj stipendija za studije u Republici Srbiji, ovakvim odlukama želimo  da pokažemo da država brine o obrazovanju i ulaže u mlade koji su intelektualna elita ove zemlje”, rekao je Udovičić.

On je istakao da je znanje mladih stipendista najprestižniji brend Srbije, a svako od njih je pojedinačno, kaže Udovičić, najbolji ambasador svoje zemlje.

“Država ceni i prepoznaje vaš trud i rad i želi da promoviše najkvalitetnije mlade ljude u Srbiji. Budite pobednici, pobedite svoje granice”“, kazao je ministar omladine i sporta koji je i predsednik Fonda za mlade talente.

Fond je u periodu od kada se nalazi u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, od avgusta 2008. godine do danas stipendirao je više od 21.150 mladih talenata sa uloženih preko 5,5 milijarde dinara, dok se stipendije za sportsko usavršavanje vrhunskim sportistima amaterima dodeljuju u tri kategorije. U 2017. godini, za nosioce sportskih stipendija Ministarstva predložen je ukupno 391 sportista iz 49 nacionalnih granskih sportskih saveza na osnovu ostvarenih rezultata u prošloj godini.
izvor:mos.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja