Održana Skupština FK FUD, članovi odlučni da sačuvaju klub

Članovi Skupštine FK FUD su na sinoćnoj sednici jednoglasno usvojili predlog da se sačuva klub i ne prihvati predlog spajanja sa drugim klubovima koju je predložio predsednik opštine Brus.

FKFUD skupstina140317 1

Na sinoćnoj sednici Skupštine FK FUD predsednik kluba Bekrić Goran izneo je probleme koji već duži period muče klub kao i finansijsku situaciju koja može biti mnogo bolja kada bi opština Brus ispunila obaveze iz ugovora.

Na početku sednici predsednik kluba Goran Bekrić izvestio je članove Skupštine o trenutnim problemima u kojima se klub nalazi ali se osvrnuo i na proteklu sezonu i ono što je najviše mučilo klub – zabrana od strane Opštine Brus da igraju na gradskom stadionu u Brusu i neredovne isplate ugovorenih finansijskih sredstava od strane Opštine Brus.

FKFUD skupstina140317 02

Kako je rekao Bekrić, on i kapiten tima Simić pre održavanja sednice bili su na razgovoru kod predsednika opštine Brus, Milutina Jeličića, kako bi saznali šta ih čeka u ovoj sezoni i izvestili članove Skupštine kluba. Kako im je rekao predsednik opštine ove sezone najverovatnije će biti otežano finansiranje klubaova iz budžeta i predložio da se dva ili tri kluba spoje u jedan kako bi bilo lakše finansiranje. Jedna od predloženih ideja koju je predsednik opštine izneo predstavnicima kluba je da se udruže FK Kopaonik i FK FUD u jedan klub i svako da po 15 predstavnika u skupštinu a 5 članova će dati opština Brus.
Posle ovog izlaganja javili su se članovi najviše stariji koji su oformili ovaj klub i učestvovali u njegovoj izgradnji do današnjih dana predloživši da se moraju svi udružiti, aktivirati i založiti u cilju spasavanja kluba i sporta u Brusu što je pri glasanju jednoglasno usvojeno, kao i predlog da svi zajedno pođu na razgovor kod predsednika opštine Brus kako bi na licu mesta konkretno saznali u čemu je problem, zašto se predlaže spajanje klubova i gašenje FK FUD kad klub nije u blokadi i samo mu treba ugovorena pomoć opštine Brus kako bi nastavio sa svojim aktivnostima. Bilo je predloga i da se podnese tužba u ostvarivanju prava kluba ali je rečeno da se prvo obave razgovori sa predsednikom opštine oko korišćenja stadiona i dinamike finansiranja kluba iz budžeta a potom će Skupština kluba odlučiti šta i kako dalje.
U nastavku sednice izabrano je rukovodstvo kluba, takođe jednoglasno. Za predsednika kluba izabran je Bekrić Goran, za potpredsednika Aleksandar Simić, sportski direktor je Nemanja Minić a sekretar kluba Milomir Minić.

FKFUD skupstina03

Kraj sednice je dočekan uz sveće jer je klubu isključena struja kao i u svlačionicama ali je postignut dogovor da se prikupe novčana sredstva kako bi se uključila struja u svlačionicama jer već 18. marta počinje prolećni deo prvenstva.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja