AMSK Kopaonik se ove sezone ne takmiči u moto krosu, nema ni trke u Dubcima

MAntic0916 1

Nedavno smo objavili vest da je Opštinsko veće opštine Brus na predlog Komisije za sport dodelilo AMSK Kopaonik 30.000 dinara u cilju finansiranja godišnjih programa u oblasti sporta što sigurno nije dovoljno za takmičarsku sezonu, treninge i održavanje tradicionalne moto-cross trke u Dubcima.

Posle izjave Branka Antića koji vozi za AMSK Kopaonik, nismo našli predsednika opštine Brus, ali smo imali priliku da čujemo i mišljenje menadžera AMSK Kopaonik Miroslava Antića koje vam prenosimo.
“Posle odluke komisije i Veća opštine Brus klub nije u mogućnosti da se takmiči ove sezone i pruži odgovarajuće uslove vozačima kako bi postigli šampionske rezultate. Mislim da Opština Brus nema razumevanja za naše dosadašnje i prošlogodišnje uspehe.
Napomenuću da je Branko Antić višestruki šampion u motokrosu, tu je i Miroljub Cvetković koji je bio šampion u klasi mx2 a više puta drugi. I drugi vozači koji su vozili za naš klub postizali su odlične rezultate i plasmane a posebno treba naglasiti da je prošle sezone za naš klub nastupao i Strahinja Kalamković koji je osvojio Kup Vojvodine u klasi MX 85.
Proteklih 7 sezona, ne računajući 2016. jer nismo imali podršku Opštine Brus, organizovali smo veoma uspešno moto trku u Dubcima gde su nastupali  vozači Makedonije, Crne Gore, Mađarske, BiH, Bugarske, Srbije… na kojoj smo kao domaćini prvenstveno prezentovali Brus. Takođe bilo gde da smo gostovali na takmičenjima bilo u šampionatu Srbije, na trkama na celom Balkanu ili Istočno-evropskom šampionatu, gde je Branko 2011. i 2013. bio treći u svojoj kategoriji, predstavljali smo Srbiju i Brus.
Branko je 3 puta uzastopno bio šampion i zato nagrađen Zlatnom kacigom, a sada vozi za Platinastu kacigu za koju je potrebno osvojiti 10 šampionskih titula, a Branko je do sada osvojio 7.
Ovo što se sada desilo, mislim na odluku Opštine Brus, je nerazumevanje i nepoznavanje šta znači i kako doći do šampionskom podijuma u ovom skupom sportu kao što je moto kros. Pitamo se da li ovo rade ljudi iz sporta ili ima nešto drugo?
U svakom slučaju i pored toga što klub neće biti u mogućnosti da nastupa ove moto kros sezone Branko će nastaviti sa takmičenjem ali za drugi klub.”

 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja