U Brzeću održan XIX Međunarodni zimski festival dečije rekreacije

unhcrrs Brzece0217 3

U Brzeću je krajem februara organizovan XIX Međunarodni zimski festival dečije rekreacije, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u organizaciji asocijacije Asocijacija Sport za sve Beograda iz Beograda.

Pored mališana iz celog regiona, pod pokroviteljstvom UNHCR-a, na festivalu je učestvovala i grupa mališana iz Srbije i grupa maloletnih izbeglica iz Avganistana.
Svi mališani su bili podeljeni u grupe koje su se tokom trajanja festivala takmičile u raznim aktivnostima, kao što su sportsko-rekreativne igre na snegu i sportskim terenima, eduktivne i kreativne radionice i večenje zabavne aktivnosti. A da su deca mali ljudi, dokazali su nam svojim postupcima i požrtvovanjem naši štićenici iz Srbije i Avganistana.

unhcrrs Brzece0217 2

Iako im je najveći problem bila jezička barijera, druženja, podrške i bodrenja među njima nije falilo. Podeljeni u grupe, uz pomoć pedagoga – vaspitača iz nevladinih organizacija Snaga prijateljstva – Amity i @Indigo i vaspitača iz ustanove „Vasa Stajić“, uspeli su da osvoje 3. mesto na festivalu.
No, suština njihovog druženja je bila na upoznavanju srpske i avganistanske kulture, tradicije i običaja, kao i razbijanju predrasuda i stereotipa koje postoje među njima.
Maskenbal, igranje uz koreografiju, šiz-friz, streličartsvo, crtanje, pevanje i odlazak u diskoteku su samo neke od aktivnosti koje su mališani imali tokom sedan dana festivala.

unhcrrs Brzece0217 1

Kada smo ih pitali koje aktivnosti su im se najviše svidele, među prvim odgovorima i jednoglasno je bilo sankanje. A nakon celodnevnog sankanja je usledilo i ispijanje tople čokolade kojoj su se mališani najviše obradovali!
Možemo vam reći da oni jedva čekaju da učestvuju i sledeće godine!
izvor:unhcr.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja