Biblioteka Brus: Najčitanija knjiga meseca februara i predlozi naslova za mart 2017.

Biblioteka010916

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u februaru mesecu 2017. godine za odrasle je “Žena” Simonide Milojković a za dečiji uzrast “Pop Ćira i pop Spira” autora Stevana Sremca.

Knjiga “Žena” autorke Simonide Milojković govori o Goci, koja nije jedina žena koja je zbog ljubavi bila spremna da odustane od svojih snova, ali njena posebnost je toliko nesvakidašnja da će žrtva koju će morati da podnese biti preteška – čak i za jednu ženu.

Dečija knjiga “Pop Ćira i pop Spira” autora Stevana Sremca je humoristički roman u kome je Sremac odlično dočarao duh palanačkog života.

Za mart mesec 2017. godine Narodna biblioteka Brus svojim članovima preporučuje sledeće naslove:
– za odrasle čitaoce “Srpsko srce Johanovo” autora  Veselina Dželatovića
– za dečiji uzrast “Mala Toto” autora Tecuko Kurojanagi

Tema knjige “Srpsko srce Johanovo” autora Veselina Dželatovića je potresno svedočanstvo o stradanju Srba u “Žutoj kući” (Burelj, Albanija). Prve podatke o tome prosledio je Johan, Nemac kome je presađeno srpsko srce, još daleke 2003. godine. Snovi njegovog donora vodili su ga od Italije, preko Kosova do Albanije… Roman je napisan po istinitom događaju.

Uzbudljivom knjigom “Mala Toto” autorka Tecuko Kurojanagi se obratila svojim malim čitaocima, njihovim roditeljima i nastavnicima koja je postala istorijski događaj u japanskoj izdavačkoj delatnosti, pošto je prodata u četiri i po miliona primeraka samo u jednoj jedinoj godini. Knjiga je postala i zvaničan nastavni udžbenik.

Radno vreme Narodne biblioteke Brus je ponedeljak – petak od 07:00 do 15:00 časova.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja