MMA borac Dragan Pešić vam predlaže MYPROTEIN suplemente

DPesic002b 1a

Proleće je pred vratima i uskoro počinju veoma intenzivni treninzi sportista kao i treninzi amatera koji žele da imaju dobru kondiciju ali i da izgledaju sportski. Posle fizičkih aktivnosti potrebno je uneti u organizam vitamine koji će poboljšati stanje organizma. Kako i na koji način pomažu dodaci ishrani razgovarali smo sa vrhunskim sportistom i MMA borcem Draganom Pešićem koji je nekda živeo u Brusu. On svakodnevno trenira i koristi dodatke ishrani (suplemente) kako bi pojačao funkcije svog organizma.

“Za početak da razjasnimo famu, suplementi ili dodaci ishrani su proizvodi koji svojim aktivnim sastojcima mogu da pomognu, pojačaju ili asistiraju jačanju prirodnih funkcija organizma. U potencijalne korisnike suplemenata spadaju: osobe sa povećanim nutritivnim potrebama, osobe sa smanjenim unosom pojedinih sastojaka hrane, osobe kod kojih se želi postići određeno fiziološko delovanje (to su uglavnom sportisti).

DPesic001

Ja kao profesionalni sportista koji nije u mogućnosti da unese dovoljnu količinu vitaminske ishrane i dovoljno proteina tokom dana, a moje telo koje trpi ekstremne napore tokom treninga mora dobiti iste, koristim Myprotein suplementaciju. Sve stvari koje se unose suplementacijom već postoje u ljudskom organizmu, i namirnicama koje jedemo, samo u količini koja je neophodna za normalno funkcionisanje organizma, da bi se pomerili sa te “mrtve tačke” tj. da bi poboljšali zdravlje, ishranu, težinu, masti, mišićnu masu neophodno je da povećate nivo tih materija u organizmu.

DPesic104Myprot1

Do sada sam koristio razne dodatke ishrani ali Myprotein mi je zaista popravio performanse, i odnos cene i kvaliteta Myprotein suplemenata me privukao tako da već tri godine se držim oprobanih i sigurnih dodataka ishrani.
Postoji više kategorija suplemenata koje se koriste kao što su Vitamini i minerali, Omega 3 masne kiseline, Kreatin, Whey Protein-protein surutke, Amino kiseline, Glutamin… i pokušaću ukratko da pojasnim ove osnovne kategorije.

DPesic102Myprot

Vitamini i minerali su jako bitini za pravilno funkcionisanje organizma. Nije bitno da li idete u teretanu kako bi pružili telu podršku dok se bavite neki drugim sportom, ili pak ako je teretana vaš primarni trening. Minerali i vitamini će vam biti od koristi. U vidu dodatka ishrani (suplementa) piju ih ljudi koji imaju deficit minerala i vitamina u organizmu, jer ne unose dovoljno voća i povrća pa nekako moraju da nadomjeste nedostatak.

Omega 3 masne kiseline – dodaci sa ribljim uljem i redovna fizička aktivnost smanjuju nivo masti u tjelu i pozitivno deluju na kardiovaskularni sistem i na metabolizam. Ove esencijalne masne kiseline takođe smanjuju opasnost od srčanih napada i moždanih udara i jako su važne za jačanje imunološkog sistema i bolje moždane funkcije.

Kreatin monohidrat povećava snagu i ubrzava oporavak poslije teškog treninga. Kreatin dovodi vodu u ćelije mišića čime im daje biomehaničku prednost i dovodi do povećanja obima mišića. Zanimljivo je da u 1kg mesa ima 5g kreatina tako da je njega neophodno unositi kao dodatak ishrani.

Osnovna prednost Whey Protein-protein surutke je u tome što je to protein koji se najbrže vari. Surutka (whey) je jedan od najefikasnijih proteina za stimulaciju rasta mišića.

Amino kiseline su sastavni dio proteina. Od dvadeset amino kiselina koje čine protein devet ih je esencijalnih, a jedanaest neesencijalnih. Amino kiseline pomažu pri oporavku, izgradnji i razvijanju mišićnog tkiva.

Glutamin pomaže kod stimulacije rasta mišića jer povećava nivo amino kiseline leucin u mišićima. Ako ga uzimate kao suplement odrzaćete visok nivo glutamina u mišićima i time sprječiti gubitak značajne mišićne mase.

Ovo su osnovni suplementi i moram naglasiti još jednom da suplemeti nisu “hemija” tako da nema bojazni da ih koristite ako ih koristite u normalnim količinama i ni učemu ne preterujete.
DPesic101Myprot S obzirom da je Myprotein došao i na tržište Srbije, možete ga naručiti preko oficijelnog web sajta za Srbiju www.myprotein.rs a kako primećujemo na sajtu u toku je velika rasprodaja i do 70% popusta na neke od suplemenata, tako da možete iskoristiti mogućnost sniženih cena.

Nadam se da sam vam malo približio suplemente naročito Myprotein suplemente i njihov značaj, a od mene veliki pozdrav iz Poljske gde me za par dana očekuje novi meč.”

DPesic002bNadamo se da će razgovor koji smo vodili sa MMA borcem Draganom Pešićem biti od koristi mnogim sportistima, naročito u Brusu, a Draganu i MYPROTEIN-u želimo puno uspeha na budućim takmičenjima. 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja