Naše malo njima puno znači: Porodica Srđana Tamburića – Bogiše

Bogise MNRL0217 1

Tokom novogodišnjih praznika Deda Mraz je posetio mnogobrojnu decu u opštini Brus i uručio im poklone i novogodišnje paketiće ali ipak nije stigao baš do svakog deteta iz raznoraznih razloga. Zato su u pomoć pritekli ljudi i organizacije dobrog srca čija je želja da sva deca odrastaju i žive u normalnim uslovima.

Bogise MNRL0217 4

Ovaj put su Tatjana Đokić Milenković i Miloš Pršić  ispred društva MNRL “Pčelica” Brus posetili porodicu Srđana Tamburića u selu Bogiše i uručili im poklone.
Samo da podsetimo čitaoce da je BrusONLINE krajem 2015. godine posetio porodicu Tamburić i upoznao čitaoce u kakvim uslovima žive. Tamburić Srđan i Bojana sada imaju četvoro dece – Milica 7 godina, Marija 3, Sandra 1,5 godinu i sin Viktor 8 meseci.

Bogise MNRL0217 2

Srđan i Bojana žive u kući u kojoj nema tekuće vode, nezaposleni su ali snalaze se kako bi svojoj deci obezbedili skromno detinjstvo i školovali ih. 
 Bogise MNRL0217 1

Poklonima se najviše obradoval Milica koja ide u predškolsko i na jesen će poći u prvi razred jer je dobila olovke, bojice, sveske, školski ranac, jaknu… Deca nisu skrivala svoju radost koju je svojim poklon paketom upotpunio Veselin Ilić, koji je poslao paket sa slatkišima, hranom i kućnom hemijom . 

Bogise MNRL0217 3

Posle posete porodici Tamburić, Tatjana Đokić Milenković nam je ukratko rekla: “Srećna sam što smo danas na neki način pomogli porodici Tamburić. Ipak ovde mora da se udružimo kako bi pomoć bila usmerena na pravi način. Mora se naći način i rešenje da se ovoj porodici pomogne, naročito zbog četvoro mališana koji odrastaju u nemogućim uslovima.

Mnrl Bogise0217 1 Mnrl Bogise0217 2 Mnrl Bogise0217 3

Mi ćemo uvek kada smo u prilici da pomognemo ali napominjem da je za pravu pomoć potrebno da se udruže sve istitucije na lokalu i šire kao i pojedinci kako bi pomoć bila efikasna i da se porodici Tamburić pomogne na najbolji način.” 

Bogise MNRL0217 6

Istog dana Tanja i Miloš su posetili porodicu Đošić u selu Žilince čiji je član korisnik usluga društva MNRL “Pčelica” u Brusu, uručili poklone ali i informisali se kakva je situacija kako bi mogli na adekvatan način da reaguju i pomognu. Kako smo čuli jedna od želja člana porodice Đošić bila je da mu pomognu da nabavi nekoliko grla koza ili ovca koje bi čuvao.  

BrusONLINE će i dalje pratiti akcije pomoći i preneti čitaocima kako i u kakvim uslovima žive pojedine porodice, sa željom da se akcije pomoći socijalno ugroženim porodicama, naročito sa više dece,  nastavi u cilju poboljšanja njihovog života i da osete da neko misli na njih. 

Ako znate još porodica sa malom decom kojima možemo svi zajedno pomoći javite nam na mejl brusonline@gmail.com a takođe, ako želite da se priključite akciji i pomognete u skladu sa vašim mogućnostima javite se na isti mejl.

Nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici da posetimo još neku porodicu i iznenadimo ih poklonima, kao i organizovanju šire akcije za pomoć svima kojima je potrebna, jer naše malo njima puno znači.
N.Niljković
Fotografije pogledajte OVDE
 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja