Da li je Opština Brus tokom januara 2017. bila „zavejana“?

Da li je Opština Brus tokom januara 2017. bila „zavejana“?

OpstBrus 012017 sneg 

02.02.2017. -Po naslovu bi se reklo da mislim na teritoriju opštine Brus ali ne, mislim na zgradu Opštine Brus i lokalne političarare koji su uspeli tokom januara meseca 2017. godine da postave na zvanični sajt samo jednu vest ali ne o dešavanjima u opštini Brus, svom radu kao ni saopštenje o situaciji na terenu tokom snežnih padavina.

Pred Novu 2017. godinu postavljene su par čestitki i pozdrava građanima i jedno obaveštenje o pozivu za podnošenje ponuda 16. januara 2017. godine što ne zadovoljava ni minimalne informacije koje su potrebne građanima i medijima, naročito onima koje ne simpatišu pojedini lokalni političari i njihovi simpatizeri, da ne kažem podanici.  

OpstBrus010217 sajt

Pitam se da li je zgrada Opštine Brus tokom januara meseca 2017. bila “zavejana” i da li se uopšte radilo jer na zvaničnom sajtu opštine Brus nema ni jedne informacije tokom januara meseca.
Nema informacije kako su protekle prednovogodišnje i postnovogodišnje zabave?
Nema informacija o položajniku, da li je bio i kada i ko je polazio Opštinu Brus?
Nema informacija o rezultatu poziva za prodaju opštinske kuće na Jarmu?
Nema informacija da li se održava tradicionalni Svetosavski turnir?
Nema poziva za predlog sportista 2016. u opštini Brus?
Nema… 
Nema ni informacija da se ove godine obeležava 100 godina Topličkog ustanka a najhrabriji ustanici koji su se borili uz čuvenog Kostu Vojinovića bili iz blaževačkog kraja (Radomir Gašić, Stanka, Janićije i Danica Dimić…) koji su za lokalne finkcionere izgleda stvarno “zaboravljeni”
OpstBrus010217 info

Nema ni informacija koje su možda neophodne građanima, naročito onima koji žive van Brusa i ne sreću svakodnevno lokalne političare koji bi im preneli šta je to važno po njihovom mišljenju. Informacija nema ni na zidnoj INFO tabli u zgradi Opštine Brus gde je do skoro moglo barem nešto da se pročita.
Možda se i vi pitate zašto je to tako? Ne znam, ali moguće da je jedan od odgovora da ono o čemu se ne piše i ne priča nije postojalo? 
Možda nije bilo ni kredita od 100.000.000 dinara? Možda nije bilo ni Bruske kuće na Jarmu?
Mnogo možda a prvi čovek opštine Brus, predsednik SO Brus, se ne oglašava – pa zar predsednik SO Brus uz pomoć odbornika nije izabrao i promovisao lokalnu vlast – predsednika i Opštinsko veće koji su kasnije birali zamenike i pomoćnike (savetnike), načelnika… ali odbornici i predsednik SO Brus se najverovatnije ne osećaju krivima.
Možda će reći šta smo mi tu krivi? Pa dizali ste ruke i dali legimitet za sve što se posle radilo a mogli ste sprečiti kao što možete i danas unaprediti. 

O opoziciji i njenim aktivnostima ne treba trošiti reči ni pisati jer i ne postoji, osim na sednicama SO Brus kada se oglase pojedini odbornici. A zna se da bez jake i kvalitetne opozicije na lokalu nema ni kvalitetne ni jake lokalne vlasti.

Možda nije iznenađujuće da nije bilo ni informacija o stanju na terenu tokom snežnih padavina u januaru mesecu 2017. kao i da su pred kraj meseca probijeni smetovi i postali prohodni putevi ka pojedinim selima?

Rendra310117 Curcic01 Stanulovici010217 01

Nije bila ni informacija da je neprohodan put Kopaonik – Kriva Reka pa su meštani koji rade na Kopaoniku umesto desetak kilometara putovali 60 km preko Brusa i Brzeća? A Brzeće, a turisti, a sezona… a da, turizam se još razvija.
Nema informacija da je put do sela Stanulovići i zaseoka bio neprohodan iz pravca Brusa tokom januara meseca i da se tek početkom februara čistio put do pojedinih zaseoka? Nema informacija da li su ti meštani opštine Brus ili možda “zaboravljeni”.

Po svim ovim navodima ispada da je tokom januara meseca “najzavejanija” bila zgrada Opštine Brus kao i predsednik opštine, skupštine i  njihovi zamenici i pomoćnici koji nisu mogli da odgovore ni na jedan mejl koji je upućen sa pitanjem za informacije o stanju u opštini Brus tokom snežnih padavina početkom 2017. godine.

OpstBrus010217 stolice

Možda bi trebalo da se zabrinem(o) ali mislim da će se stanje popraviti jer prilikom nedavne posete zgradi Opštine Brus primećeno je da u hodniku stoje prazne stolice i fotelje koje su možda namenjene za nove radnike, koji će sigurno doprineti da se stanje popravi barem što se informisanosti građana tiče, pa makar i sistemom “od uva do uva”. A možda se i varam…
Da sve nije baš kako izgleda postoji mogućnost da građani Brusa i okolnih mesta provere, odnosno provere vid na pregledu u sali opštine Brus koji je zakazan za ponedeljak 13. februar 2017. godine u vremenu od 09:00 do 15:00 časova. Pregled je besplatan a možda i završite neki posao u opštini.

Opstina proveravida 022017

U februaru 2017. iako je bez snega i toplije je informacija na zvaničnom sajtu opštine Brus i dalje nema a možda i zato jer se Brus Info pretvorio u Stvarnost, a kakva će stvarnost biti ubuduće videće se.
N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja