Biblioteka Brus: Najčitanija knjiga meseca januara i predlozi naslova za februar 2017.

Biblioteka051115

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u januaru mesecu 2017. godine za odrasle je “Kazna za greh – Molitva za oproštaj”, autorke Jelene Bačić Alimpić, a za dečiji uzrast „Čarli Boun i plava boa“, autor Dženi Nimo.

Knjiga “Kazna za greh – Molitva za oproštaj“ , autorke Jelene Bačić Alimpić,  kazuje da postoje životi koji nastanu i nestanu u trenu a da se ništa značajno i pomena vredno u njima ne zabeleži, kao što postoje trenuci koji vrede za čitav život zbog onog što se u njima dogodilo.
Molitva za oproštaj Jelene Bačić Alimpić veliko je finale trilogije Kazna za greh. Ovo je roman o prelomnim godinama, prećutkivanim istinama, lažima i grehovima. I ljubavi kao poslednjem utočištu.

Dečija knjiga “Čarli Boun i plava boa” autora Dženi Nimo opisuje još jednu avanturu Čarli Bouna. U Blurovoj akademiji razotkriva se mračna tajna. Pre nekog vremena, jedan dečak izgubio se na tavanu i od tada ga niko nikada nije video. Čarli Boun je zaintrigiran, ali on ima i svojih problema. Ujak Baton je nestao…

Za februar mesec 2017. godine Narodna biblioteka Brus svojim članovima preporučuje sledeće naslove:
– za odrasle čitaoce “Onda je došla dobra vila”, autorke Ljiljane Habjanović – Đurović
– za dečiji uzrast “Slatka Hani – Bombonjera za devojčice” autorke Keti Kesidi. 

Tema knjige “Onda je došla dobra vila”, autorke Ljiljane Habjanović – Đurović je o duhu vremena u kome živimo. O borbi dobra i zla, koja se neprestano odvija u našoj svakodnevici. U svakoj porodici, u svakom pojedincu. Knjiga koja mlade opominje da im slobodu mogu dati samo oni koji ih istinski vole. Svi ostali koriste obećanja o slobodi da bi ih zarobili.Knjiga koja roditelje podseća na neka važna pitanja koja moraju da postavljaju sebi. I na ono najvažnije: Gde je, sa kim je i šta radi moje dete? ONDA JE DOŠLA DOBRA VILA je knjiga o jednoj majci i njenom sinu. Knjiga o veri, ljubavi i nadi. A od ta tri najvažnija je ljubav.

“Slatka Hani – Bombonjera za devojčice” autorke Keti Kesidi je tipična dečija knjiga koja govori o devojčici Hani koja odlazi u Australiju da živi sa tatom. Čvrsto je odlučila da krene iz početka, što dalje od teškog razdoblja u Tenglvudu. Novi život je za nju ostvarenje sna – sve dok ne počne škola. Devojke se razlikuju od Haninih prijateljica u Engleskoj i ima utisak da je razume samo slatki dečko s plaže. A kada izgubi zajednički jezik s njim, devojkama iz škole, pa čak i s tatom, šta onda?

Radno vreme Narodne biblioteke Brus je ponedeljak – petak od 07:00 do 15:00 časova.

 

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja