Milovan Matić iz Botunje dobio Teslinu medalju

MaticMilovan

Milovan Matić, Teslin bibliograf iz Botunje, dobio je Teslinu medalju za dosadašnji rad i objavljene knjige o životu i radu Nikole Tesle, čoveka koji je osvetlio planetu Zemlju. Matić je objavio i prve interaktivne knjige o Tesli u Srbiji a njegova knjiga će ući i u školski program SAD.

Na Teslinoj memorijalnoj konferenciji “Bežični prenos električne energije – Teslina laboratorija Kolorado Springs” koja je održana u Njujorku januara meseca 2017. godine dodeljene su nagrade najzaslužnijim pojedincima i saradnicima “Tesline naučne fondacije”, a jedan od dobitnika “Teslas People” medalje je i Milovan Matić najpoznatiji Teslin bibliograf.  

 Tesla MaticMU najnovijoj knjizi “Tesla”, u izdanju Izdavačke kuće Bečkerek, sa više od 200 fotografija u hronološkom poretku predstavljen je naučnik i čovek koji je osvetlio planetu. Uz autorski tekst istraživača i fizičara Milovana Matića utkana je priča o poreklu, naučnom i privatnom usponu, idejama i pronalascima, o Tesli kao veoma aktivnoj i harizmatičnoj ličnosti svog vremena. Uz knjigu se dobija i multimedijalni sadržaj na CD-u koji obuhvata sve što je prikazano u knjizi kao i link i uputstvo za aplikaciju na mobilnim uređajima, pomoću kojih ulazite u Magiju uvećane realnosti! (Magic of Augmented Reality™)
Izdanje je štampano na srpskom, engleskom i ruskom jeziku. 

“Promocija knjige u Srbiji je zakazana za 8. februar 2017. u 17:00 časova u zgradi RTS-a, u Umetničkoj Galeriji, u Beogradu, a u maju mesecu ove godine u New Yorku. Spavaću u hotelu New Yorker u Teslinoj sobi na 33-spratu, br. 3327 i držaću govor na engleskom. Sa Teslinom Naučnom Fondacijom iz SAD radim ovu knjigu za upotrebu u školskom programu u SAD.”- rekao nam je Milovan Matić.

  

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja