Biblioteka Brus: Najčitanija knjiga meseca maja i predlozi naslova za jun 2017.

Biblioteka010916

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u maju mesecu 2017. godine bila je knjiga “Tvoj anđeo čuvar” Mirjane Bobić Mojsilović, a za dečiji uzrast “Ne sasvim sirena – Sirenini trikovi” Linde Čapman.

Knjiga “Tvoj anđeo čuvar”, autorke Mirjane Bobić Mojsilović je uzbudljiva, duhovita i potresna priča o ljubavi, ljubomori, padu i ustajanju, o gubitku i ponovnom osvajanju vlastitog života. Ovo je knjiga o strahu i drhtanju, buci i besu, o popuštanju, slabosti i snazi, o jakoj ženi koja sreće jakog muškarca i prepušta mu se.

Knjiga za dečji uzrast “Ne sasvim sirena – Sirenini trikovi”, autorke Linde Čapman, opisuje svet sirena… Elektra se sjajno zabavlja izvodeći neslane šale na račun svojih drugara. Međutim, Elektrine igre nisu svima zabavne, a kada ona pokuša da upozori prijatelje na nšto opasno, niko neće da je sluša! Na koji način će Elektra navesti prijatelje da joj poveruju saznaćete ako pročitate knjigu i uplovite zajedno sa Elektrom u još podvodnih avantura.

Za jun mesec 2017. godine Narodna biblioteka Brus svojim članovima preporučuje sledeće naslove:
– za odrasle čitaoce „Nigde nema te“  Jelene Bačić Alimpić
– za dečiji uzrast „Glasruenska kapija“ Ketrin Kuper

Roman „Nigde nema te“, autorke Jelene Bačić Alimpić, govori o Izabeli Mesini, pametnoj i saosećajnoj devojci iz malog sicilijanskog sela koja se prijavljuje za bolničarku Crvenog krsta kako bi pobegla iz kuće svoje majke. U vihoru ratnih stradanja u malu poljsku bolnicu na Dolomitima dovoze Marka, ratnog izveštača iz Srbije koji je teško ranjen. Izabela dobija zadatak da se stara o njemu. Iako stranci, oni će se razumeti bez mnogo reči.
Roman Nigde nema te protkan je najdubljim emocijama i moralnim dilemama o dobru i zlu, o ljubavi i mržnji, o životu i smrti, poverenju i zahvalnosti u teškim životnim okolnostima. Jelena Bačić Alimpić, autorka danas najčitanijih romana na srpskom jeziku, napisala je britko i vešto, izuzetnu priču o nesvakidašnjoj ratnoj heroini.

Knjiga za decu „Glasruenska kapija“, autorke Ketrin Kuper, govori o Džeku Breninu koji otkriva da je on, van svake sumnje, odabrani, o kome se govori u drevnom proročanstvu, i njegov ceo život se menja. Sada, naoružan zlatnim žirom, štapićem i novostečenim veštinama, Džek mora da ispuni obećanje i osigura da se Glasruenska kapija otvori pre nego što bude kasno. Njegovi novi prijatelji zavise od njega. Džek ne želi da izneveri nikoga, ali zna da mora da skupi svu svoju hrabrost i prevaziđe sumnje u uspeh njihove potrage.

Radno vreme Narodne biblioteke Brus je ponedeljak – petak od 07:00 do 15:00 časova.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja