Saška Dimitrijević i Iva Simić predvodile defilea maturanata u Brusu

Matura17 Saska Iva

Učenici završnih razreda osnovnih i srednje škole u Brusu proslavili su maturu 2017. godine uz tradicionalni defile korzoom koje su predvodile dve učenice generacije Saška Dimitrijević i Iva Simić. Maturanti osnovih škola proslavu su nastavili u zgradi đačke kuhinje dok su srednjoškolci proslavu mature organizovali u hotelu “Zvezda”. 

Saška Dimitrijević učenica osmog razreda OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Brusu iza sebe već ima zapažene rezultate na školskim takmičenjima ali i u Matura17 SaskaDimitrijevicnastupima na frulaškim takmičenjima.
U petom razredu je osvojila prvo mesto na okružnom takmičenju iz matematike. U šestom razredu je takođe osvojila prvo mesto na okružnom takmičenju, a iste godine na takmičenju Misliša plasirala se na republičko finale gde je osvojila pohvalu. Te godine je osvojila i drugo mesto na takmičenju dopisna olimpijada kao i pohvalu na okružnom takmičenju iz fizike. U sedmom razredu je učestvovala na okružnom takmičenju iz matematike, dok je u osmom razredu osvojila osvojila prvo mesto na okružnom takmičenju iz književnosti i tako se plasirala na republičko takmičenje gde je osvojila peto mesto. Iste godine osvojila je i drugo mesto na okružnom takmičenju iz francuskog jezika i plasirala se na republičko na kom je imala 37 poena od 45 mogućih.
Od 4. do 7. razreda je učestvovala na matematičkom turniru, kao predstavnik svoje generacije, na kom je osvajala pohvale dok je svake godine učestvovala na Misliši i Kenguru, gde je osvajala i nagrade.
Što se sporta tiče uglavnom je učestvovala na krosu osvojivši jednom drugo mesto i dva puta treće.
Ono što je zanimljivo to je da Saška Dimitrijević od trećeg razreda osnovne škole uspešno svira frulu i uspela je da postane prvak Srbije što joj je i najznačajnija nagrada. Na istom takmičenju je osvajala i drugo i treće mesto kao solista ali i u duetu. Prošle godine je u Sopotu osvojila prvo mesto solo i prvo mesto u duetu dok je jednom bila i sveukupni pobednik tog sabora sa Jovanom Burgićem.
Naravno, ima još mnogo nagrada ali su nabrojane najznačajnije. Želja joj je da upiše Filološku gimnaziju u Beogradu.
Saškin pratilac na maturi bio je Veljko Simić, takođe odličan učenik i uspešan fudbaler OFK Kopaonik Brus.

Iva Simić, učenica Srednje škole u Brusu, nosilac je Vukove diplome u osnovnoj i srednjoj školi za ostvareni uspeh u toku školovanja.  Matura17 IvaSimicOsvajala je mnogobrojne nagrade i pohvale na školskim takmičenjima u osnovnoj školi (iz istorije, srpskog jezika, hemije i francuskog jezika) koje je nastavila da osvaja i kao učenica srednje škole. 
Na školskim takmičenjima tokom prvog razreda srednje škole Iva Simić je osvojila pohvalu za uspeh na matematičkom turniru Misliša, učešće na Matematičkom turniru u Beogradu, zatim je ostvarila plasmane na opštinsko i okružno takmičenje iz matematike i istorije, dok je na Književnoj olimpijadi ostvarila treće mesto na okružnom takmičenju.
I u drugom razredu nastavlja sa uspesima ostvarivši učešće na Misliša – Matematički turnir u Beogradu, plasman na opštinsko okružno iz matematike, zatim iz istorije posle odličnog plasmana na opštinskom bila je prva na okružnom i četvrta na republičkom takmičenju, dok je na takmičenju Književna olimpijada bila druga na okružnom takmičenju a iste godine na takmičenju iz hemije učestvovala je na okružnom.

U trećem razredu je učestvovala na Misliši – Matematički turnir u Beogradu, zatim iz istorije i matematike na opštinskom i okružnom.

U četvrtom razredu Misliša – učešće na Matematičkom turniru u Beogradu, na takmičenju iz francuskog jezika ostvarila je drugo mesto na okružnom, a ove godine je bila položajnik opštine kao najuspešniji đak Srednje škole u Brusu.
Ivina želja je da upiše FON – Fakultet organizacionih nauka.
Ivin pratilac na maturi je bio Simeon Simić, njen brat blizanac, koji je takođe odličan učenik i sportista – trenira  fudbal, tenis i košarku i koji je velika podrška sestri kao i stariji brat Strahinja ali i roditelji. 

Kada čitate ove rezultate koje su u dosadašnjem školovanju ostvarile Saška Dimitrijević i Iva Simić osećate ponos ali ne sme se zaboraviti da iza tih rezultata, koje su ostvarile svojim znanjem i veštinama, stoji uporan rad koji treba ceniti i nagraditi. 

BrusONLINE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja