Odbornici SO Brus izglasali novo radno vreme ugostiteljskih i drugih objekata (video)

SOBrus7 0517a

Na nedavno održanoj sednici SO Brus odbornici su većinom glasova usvojili predlog izmene Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih i drugih objekata na teritoriji opštine Brus. Po ovoj odluci radno vreme ugostiteljskih objekata je radnim danom do 24:00, a vikendom sat duže.

Odbornici SO Brus su ovom odlukom poništili i mogućnost produženja radnog vremena objekata uz plaćanje takse od 15.000 dinara na mesečnom nivou.
Iako je za govornicom rečeno da je predlog odluke na preporuku MUP-a, iz dokumenta koja su dostupna vidi se da je inicijativa za ovu odluku potekla od grupe građana zbog povećanog nivoa buke u noćnim satima, u blizini ugostiteljskih objekata i pekara, naročito u dane vikenda, a da je predlagač Odsek za inspekcijske poslove opštine Brus.

Kako se navodi u obrazloženju predloga odluke „Cilj izmena Odluke je smanjenje mogućnosti pojave neželjenih posledica ugrožavanjem stanovništva bukom, remećenjem javnog reda i mira, uništavanjem imovine i saobraćajnih nezgoda, a koje su u direktnoj vezi sa povećanim konzumiranjem alkohola.“

SOBrus7 0517 ugostitelj1 SOBrus7 0517 ugostitelj2

Da li će Odluka doprineti svom cilju i kako će uticati na razvoj preduzetništva ali i turizma u samom Brusu pokazaće vreme, mada se na samoj sednici ali i po završetku iste čulo mišljenje pojedinih odbornika da je možda postojalo i drugo rešenje.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja