Da li se u Brusu radi prema planovima ili “pod palicom predsednika opštine”?

Brus020416 01

Građani koji su pažljivo pratili medijske nastupe lokalne vlasti u Brusu mogli su više puta čuti izjavu da se ovde radi “pod palicom predsednika opštine Brus”. Pitanje je ko to radi “pod palicom”? Zar ne bi trebalo da svi rade svoj posao prema dužnostima, obavezama i po planovima u cilju razvoja opštine Brus?

Većini građana u Brusu ovakva izjava možda i nije čudna, da se radi “pod palicom”, i da lokalna vlast sve manje spominje planove po kojima se radi.
Ustvari planovi se spominju ali samo kada treba da se dorade, izmene i ponovo izrade. E sada da li je to “pod palicom predsednika opštine Brus” ili iz nekog drugog razloga pitanje je više odbornike u SO Brus koji su najviša vlast na lokalu jer oni biraju sve ostale lokalne funkcionere.
Većina strategija u cilju razvoja opštine Brus koje su donete u prethodnom periodu trebalo bi da se ponovo izrade jer su one smernice prosperiteta a ne neke “palica”. Planovi koji su donošeni često su menjani i dorađivani pa čak i ponovna izrađivani u relativno kratkom roku. Ovakva praksa lokalnih političara može dovesti samo do toga da opština Brus uopšte nema značajnijih investitora i da stagnira u svom razvoju.
Što se tiče informisanosti građana opštine Brus o radu opštinskih organa kao i o donetim odlukama najverovatnije da su slabo informisani jer se veoma često čude kada čuju da je neka odluka usvojena, naročito ona koja dotiče lično njih.
Ovu vlast su birali građani i imaju pravo da njen rad prate i sugerišu, po potrebi kritikuju i po zaasluzi hvale, a vlast je u obavezi da informiše građane o svom svakodnevnom radu kako bi i oni mogli aktivno da učestvuju u donošenju odluka u cilju kvalitetnijeg života.
Takođe lokalna vlast u Brusu bi trebala efikasnije da iskoristi sredstva koja je uložila u profesionalno, objektivno i pravovremeno izveštavanje građana (u 2016. oko 1.100.000 a u 2017. oko 1.800.000 dinara) a ne samo u promociju lokalne vlasti.
Većina građana zna da razvoja opštine Brus neće biti dok se radi “pod palicom predsednika opštine Brus” i pojedinačnim željama ali mudro ćute izgleda čekajući da počne izgradnja “Bruske banje” ili davno obećane Gondole u Brzeću, a kada će to biti kao da nema veze.
Možda će mladi školovani ljudi da se aktiviraju i pokrenu inicijativu da se radi prema izrađenim planovima, ili izraditi nove, i što pre preći sa reči na dela kako bi opština Brus počela da se razvija u pravom pravcu, za dobrobit svih građana, a ne samo onih koji rade “pod palicom predsednika opštine Brus”.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja