Biblioteka Brus: Najčitanija knjiga meseca aprila i predlozi naslova za maj 2017.

VDzelatovic SrpskosrceJ

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u aprilu, kao i u martu mesecu, bila je knjiga “Srpsko srce Johanovo“ autora Veselina Dželetovića, a za dečiji uzrast “Moji rođeni oblaci“ autorke Vesne Aleksić.

Knjiga “Srpsko srce Johanovo” je potresno svedočanstvo o stradanju Srba u “Žutoj kući” (Burelj, Albanija). Prve podatke o tome prosledio je Johan, Nemac kome je presađeno srpsko srce, još daleke 2003. godine. Snovi njegovog donora vodili su ga od Italije, preko Kosova do Albanije… Roman je napisan po istinitom događaju i nagrađen je specijalnim priznanjem Akademije “Ivo Andrić”.

Knjiga za dečji uzrast “Moji rođeni oblaci” autorke Vesne Aleksić, jedne od najpopularnijih savremenih spisateljica za decu na srpskom jeziku, je priča o devojčici koja iz malog mesta u provinciji dođe u veliki grad.

Za maj mesec 2017. godine Narodna biblioteka Brus svojim članovima preporučuje sledeće naslove:
– za odrasle čitaoce „Put duhovnosti“ Horhe Bukaj
– za dečiji uzrast „Zelenbabini darovi“ Ivana Nešić

Knjiga „Put duhovnosti“ usmerava čitaoca na Put duhovnosti kojim idu oni koji žele da nastave da rastu. On je predstavljen kao pravac kojim treba poći, a ne kao cilj. Kada je cilj našeg putovanja potraga, najjednostavnije i najvažnije je početi hodati – kaže Bukaj.

Knjiga “Zelenbabini darovi“ govori o dečaku po imenu Mika koji vođen željom da spase svet, ali ne sasvim lišen sebičnih motiva, prolazi kroz čudesne svetove i neobična iskušenja. Svaki iz svog razloga, Mika i maljutak Zaviša zatiču se u službi kod Zelenbabe, starice velike moći i tajanstvenog porekla. Hoće li dečak i maljutak uspeti da se izbore s moćnim mitskim bićima i da dokažu da zaslužuju tajanstvene Zelenbabine darove?

Radno vreme Narodne biblioteke Brus je ponedeljak – petak od 07:00 do 15:00 časova.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja