U Brusu održan V Memorijalni judo turnir “Srđan Čolić”

Judo V Brus0417

U Brusu je održan V memorijalni turnir u džudou “Srđan Čolić” posvećen nekadašnjem takmičaru JK Brus, koji je tragično izgubio život u avionskoj nesreći, na kojem je učestvovalo 180 takmičara iz 21 kluba.

Osim klubova iz Srbije na turniru su učestvovali i takmičari JK “COMBAT SAMBO” iz Bugarske čime je turnir dobio i međunarodni karakter.

VukRasovic1a

Turnir je otvorio Vuk Rašović legenda džudoa koji je ovim sportom počeo da se bavi davne 1959. godine u Beogradu kada je postao i član univerzitetskog džudo kluba „Student“. Studentski prvak SFRJ je postao 1964. godine, a u daljim takmičenjima osvajao je Prvenstvo Srbije 8 puta i Prvenstvo Jugoslavije 2 puta. Do 1989. godine (svoje 50. godine) nastupao u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je počeo da se takmiči kao veteran gde je osvojio je 14 titula na Svetskom prvenstvu i 7 titula na Prvenstvu Evrope. U sportskoj karijeri na međunarodnim borilištima okitio se sa 76 medalja 56 zlatnih, 12 srebrnih i 8 bronzanih.

Takmičenje na turniru je održano u kategoriji stariji poletarci/ke, mlađi pioniri/ke i stariji pioniri/ke koji su za osvojeno prvo, drugo i treće mesto nagrađeni medaljama, a klubovi za osvojeni plasman peharima.

Judo VHajrovic Brus0417

Pehar za najboljeg u kategoriji -38 kg, u kojoj se nekada takmičio i Srđan Čolić, osvojio je Velid Hajrović iz JK Tutin.

Fotografije pogledajte OVDE (klik)

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja