Evropska podrška izgradnji Doma za decu sa smetnjama u razvoju u Brusu

EUprogres Brus280417 1

Brus, 28. april 2017. – U Brusu su počeli radovi na izgradnji Doma za decu sa smetnjama u razvoju koji će omogućiti odgovarajuće uslove za boravak i unaprediti kvalitet života za oko tridesetoro dece. Na 15 ari placa biće izgrađena dvospratna zgrada površine 400 kvadratnih metara dvorište će biti adekvatno uređeno za boravak dece. Izgradnju Doma sa dnevnim boravkom finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES sa 95.400 evra dok opština Brus učestvuje sa 14.500 evra.

“Nova zgrada će deci, našim korisnicama i korisnicima, omogućiti dnevni boravak u zaštićenim uslovima uz podršku stručnog osoblja. Takođe ona će biti društveno angažovana, unaprediće socijalne vešine, dok će njihovi roditelji za vreme dok su deca u boravku moći da nađu privremene poslove i ostvare prihode”, kaže Tatjana Đokić Milenković iz Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Pčelica“ koje je zajedno sa opštinom Brus partner na projektu.

EUprogres Brus 280417 1a

Uz unapređenje uslova za svakodonevni boravak dece u Dnevnom boravku „Pčelica“, značajno će se povećati kapaciteti Udruženja, te će nakon devet godina rada „Pčelica“ koja sada ima 16 korisnika i korisnica, moći da primi tridesetoro dece.

EUprogres Brus280417 2

Kako je predviđeno radovi bi trebalo da budu završeni u roku od četiri meseca, a izvođač radova je građevinska firma „Građing d.o.o.” iz Aleksandrovca koja je izabrana u postupku javne nabavke koji je raspisala opština Brus.

Aktivnosti Evropskog PROGRESa, programa koji doprinosi održivom razvoju južne i jugozapadne Srbije, Evropska unija i Vlada Švajcarske podržava sa ukupno 24,46 miliona evra. Program ima za cilj da ojača lokalnu administraciju, stvori povoljnije okruženje za razvoj infrastrukture i privrede kao i poboljšanje sprovođenja politika u oblasti socijalne inkluzije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Opštine obuhvaćene programom – Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška, Sjenica i Tutin na jugozapadu Srbije, kao i Prokuplje, Blace, Žitorađa, Kuršumlija, Leskovac, Bojnik, Vlasotince, Lebane, Medveđa, Crna Trava, Vranje, Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Preševo, Surdulica, Trgovište, Brus, Aleksinac, Gadžin Han, Doljevac, Merošina, Svrljig, Babušnica, Bela Palanka i Knjaževac na jugoistoku zemlje.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja