Održana i druga akcija čišćenja reke Rasine

Akcija Rasina150417 3

Danas je u Brusu održana i druga akcija čišćenja priobalja reke Rasine, ovaj put od visećeg mosta u Ivezićima pa prema gradskom bazenu. Na prvoj akciji čišćenja u kojoj su učestvovali Aleksandar Milutinović i njegov drug Bojan Živančević očišćeno je priobalje reke Rasine od Arsinca pa do visećeg mosta, a već danas broj akcijaša je bio uvećan. 

Akcija Rasina150417 1

U današnjoj akciji koja je počela u 10:00 časova i trajala do oko 14:00 časova učestvovali su mladi ljudi koji su rođeni i odrasli u Brusu a danas žive u Beogradu ili Novom Sadu – Nikola Mitrović (BG), Predrag Marinković (NS), Miljan Vukosavljević (BG), Ljubica i Aleksandar Milutinović (BG), i Đorđe Đenadić koji je jedini nastanjen u Brusu.

Akcija Rasina150417 2

U akciji je prikupljen otpad pored reke u dužini od oko 600 metara (od visećeg mosta prema gradskom bazenu) i vreće su iznete na put. Iako su akcijaši sami nameravali da prevezu smeće do deponije, pri kraju današnje akcije kontaktiran je direktor JKP “Rasina” Brus, Ivan Jeličić, koji je rekao da će to već u toku sutrašnjeg dana odvesti komunalna služba a da se za narednu akciju javi na vreme kako bi bilo bolje organizovano.
Današnju akciju je podržao i Aleksandar Grbić iz “Taverne MURA” koji je akcijaše pozvao da se osveže “na račun kuće”. Oni su taj poziv prihvatili i tek uveče svratili na piće, a u  prijatnom razgovoru sa Acom Grbićem dobili su i pojačanje za narednu akciju koja će biti organizovana u nedelju 07. maja 2017. godine. 

Akcija Rasina150417 4

U nadi da je ovo samo početak povratka starog i zdravog izgleda reke Rasine za narednu akciju dobrodošli su svi uzrasti, sva zanimanja, svaka stručna sprema, bukvalno svi koji žele da na delu pokažu da im je zaista stalo do sredine u kojoj žive i do čiste prirode.

Naredna akcija čišćenja reke Rasine biće organizovana u nedelju 07. maja 2017. godine sa početkom u 10 sati, a zborno mesto je kod visećeg mosta u Brusu. Svi zainteresovani mogu se javiti na mejl milutinovic.aca@gmail.com 

Fotografije sa akcije čišćenja OVDE (klik)

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja