Biblioteka Brus: Najčitanija knjiga meseca marta i predlozi naslova za april 2017.

Biblioteka051115

Najčitanija knjiga u Narodnoj biblioteci Brus u martu mesecu 2017. godine za odrasle je “Srpsko srce Johanovo” Veselina P. Dželetovića, a za dečiji uzrast “Imate li Ršuma” autora Ljubivoja Ršumovića..

Knjiga “Srpsko srce Johanovo” je potresno svedočanstvo o stradanju Srba u “Žutoj kući” (Burelj, Albanija). Prve podatke o tome prosledio je Johan, Nemac kome je presađeno srpsko srce, još daleke 2003. godine. Snovi njegovog donora vodili su ga od Italije, preko Kosova do Albanije… Roman je napisan po istinitom događaju i nagrađen je specijalnim priznanjem Akademije “Ivo Andrić”.

Dečija knjiga “Imate li Ršuma” autora Ljubivoja Ršumovića je prvi roman jednog od najznačajnijih srpskih književnika, priča o literarnom i ljudskom sazrevanju. Ovaj roman je zanimljiv  iz tri glavna razloga: zato što predstavlja tematsko i žanrovsko osveženje i zato što je, na stilskom nivou, superiorno izveden.

Za april mesec 2017. godine Narodna biblioteka Brus svojim članovima preporučuje sledeće naslove:
– za odrasle čitaoce “Ne lomi mi lojze, ne kradi mi grojze” Snežane Ćosić
– za dečiji uzrast “Leto kada sam naučila da letim” Jasminke Petrović

Tema knjige “Ne lomi mi lojze, ne kradi mi grojze” Sneške Ćosić, je ljubav na daljinu odraslih ljudi koja ima žar ljubavi tinejdžera. Promocija knjige “Ne lomi mi lojze, ne kradi mi grojze” planirana je u Narodnoj biblioteci Brus za 21. april 2017. godine..

Knjiga “Leto kada sam naučila da letim” Jasminke Petrović opisuje letovanje na moru jedne tinejdžerke s bakom koja odlazi u posetu kod druge bake, na Hvar, gde ne poznaje nikog i ne razume reči i običaje, pa ni zašto baka plače pri susretu sa sestrom… Letovanje počinje da liči na košmar i glavna junakinja Sofija se povlači u knjige, muziku i sanjarenje u nadi da će joj tako brže proći vreme. Ali leto je puno iznenađenja i Sofija polako otkriva da i u malom mestu ima ljudskih priča dostojnih romana, a da se nekad s bakom i rođacima koje jedva poznaješ može lepše ispričati nego s najboljom drugaricom iz odeljenja…

Radno vreme Narodne biblioteke Brus je ponedeljak – petak od 07:00 do 15:00 časova.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja